Sprog:

ugens opskrift rødbede uge 14 2017
04/04-2017 kl. 12:23
Rødbede carpaccio

Skær rå rødbeder i meget tynde skiver
Blend: ruccola, persille stilke, æbleeddike, rapsolie, æbler og hasselnøddekerner.
...
Læs mere...

 

linsesuppe serveret 3. marts 2016
03/03-2016 kl. 12:16
Rød linsesuppe.

2 tsk af hver slags: korianderfrø, spidskommen, fennikel frø, kværnes.

1 porre. 2 gulerødder og 1 løg hakkes fint, og svitses i lidt olie.
Krydderierne tilsættes, og det hele brunes lidt af, tilsættes 2 dl røde linser og knap 1 liter vand, samt 3 ...
Læs mere...

 

signatur opskrift uge 4 2016
01/02-2016 kl. 15:53
Grønne bønner med en sjov chilimarinade

Damp de grønne bønner
Riv 1hvidløg og 1 ingefær og hak 1chili vend det i en lille gryde i lidt sesamolie, bare et par minutter.
Tilsæt 1 dl.brunt sukker og 1 dl. mirin (den eddike man bruger til sushi) , 1 dl. sesamolie, giv ...
Læs mere...

 

rejsesalat fra i søndags :-)
09/10-2015 kl. 10:22
Reje fennikelsalat #273
Fintsnittet fennikel bagt i olie i ovnen med tørret fennikel på
Rå snitte fennikel
Helt tynde skiver lime
Og citron pickles rørt op med olie

Citronpickles kille ennas
Blend ½ kg citroner med 40 g. salt, lad det stå natten over...
Læs mere...

 

grønsalat med bønner salvie
08/10-2015 kl. 14:55
Brun farin smeltes i balsamico eddike
Salvie hakkes meget fin og røres i den kolde marinade
Marinaden hældes over rucola og almindelig salat, bliver super lækker hvis noget af salaten udskiftes med bredbladet persille, og grønne bønner.
...
Læs mere...

 

græskar råkost
08/10-2015 kl. 14:53
Rå græskar råkost #270

Riv græskar fint
Snit æbler i små både, læg i citronsaft
Skær ingefær i små tern, kog det med sirup og citronsaft, afkøl marinaden
Hæld den afkølede marinade over de
revne græskar et par timer før servering.
Tilsæt æbler o...
Læs mere...

 

vores morgenboller
10/08-2015 kl. 12:59
Morgen boller med biga.
Lille rørskål l
Ca 30boller/el 4 brød
8 dl koldt vand
1 dl Biga
10 g gær
30 g salt
180 g øko.rugmel fuldkorn.
900g hvedemel

OPSKRIFT

Kom alle ingredienser i røremaskinen og kør dej...
Læs mere...

 

fennikel
07/05-2015 kl. 18:16
skær fennikel og gule pebre, i henholdsvis smalle skiver og brede både, drys med fennikel frø.
bag i ovnen i ca. 20 minutter. servers med en god vinaigrette til. blandes med lidt grøn salat
...
Læs mere...

 

chili sin carne fra Gjerrild
11/03-2015 kl. 20:43
Chili sin carne . # 235

150 g tørrede kidneybønner
Kogekrydderier: 3 lauerbærblade, 1 løg, bladselleritop

Sovsen:
1 stort eller 2 mindre løg, skåret i små tern.
4 fed hvidløg, hakket fint.
2 spsk. olie til stegning.
50 g groft hakked...
Læs mere...

 

porrepandekager
27/02-2015 kl. 16:10

3-4 personer
3 porre i meget, meget tynde skiver
2 dl. mel (evt. delvis kikærtemel)
2 dl. mælk
1 tsk spidskommen
1 spsk bagepulver
1 æg
½ dl. olie
1 chili fint hakket
Bland det hel og bag pandekagerne, de skal være på størrelse m...
Læs mere...

 

gulerødder på tahin bund
18/02-2015 kl. 12:43
Gulerodsblokke på tahin bund
Store blokke gulerod, skåret i ujævne stykker, bages i ovnen, evt. med lidt spidskommen eller hvis det er sæson med friske urter.
Der røres en creme af græskyoughurt/cremefraiche og tahin og lidt limesaft.
De bagte gulerodsstykker lægges her på.
Læs mere...

 

kåldolmere
30/01-2015 kl. 11:33
Fyld til kåldolmere falaffel #145

¼ kg kikærter, skal koges og blendes
50 gr bulgur skal koges, eller grøntsagsrester
3 fed knust hvidløg
1 tsk salt
3 tsk stødt kommen
1 lille hakket chili
½ tsk koriandr, stødt
1 æg

...
Læs mere...

 

marinerede gulerødder
14/01-2015 kl. 15:37
Vore super marinerede gulerødder #242
14. januar 2015

Dagens supersalat let kogte gulerødder. Marinade lige dele citronsaft og sirup, revet ingefær. Et drys tørret rød peber på toppen.



...
Læs mere...

 

brunekager
21/12-2014 kl. 10:36
Brunekager
125 gr smør, 125 gr sukker 125 gr sirup : varmes
25gr mandler 15gr pomerantskal, 15gr sukat: hakkes
Blandes med 250gr mel. 1 tsk krydderbagepulver, 2 tsk. nelliker(stødt) 2 spsk. kanel (stødt)

Trilles til en pølse, afkøles og skæres i tynde skiver.Læs mere...

 

grønne små pandekager
13/11-2014 kl. 15:04
pandekagedej: 2 dl. mel , 1 spsk bagepulver, 1 æg, ½ dl. olie, lidt salt og lidt spidskommen. 1½ dl. mælk, tilsæt 250 gr dampet spinat, 5 forårsløg skåret i tynde skiver samt lidt chili.

steges på en pande som små "klatkager". denne portion giver ca 15 stk
smager rigtig godt me...
Læs mere...

 

rosenkålssalat
31/10-2014 kl. 11:30
Rosenkålssalat- Hannes #116

Riv æble meget fint
Riv rosenkål meget fint
Lav en dressing af flormelis og citronsaft.
Ca. 1 æble pr. 10 rosenkål.

...
Læs mere...

 

grønkålssalat
19/10-2014 kl. 16:31
Grønkålssalat som vi lavede den i Næstved

Riv grønkål, lav en creme af cremefraiche, æbler i tern, få revne rødbeder og andre rodfrugter, og masser af udblødte rosiner.
Bland den revne grønkål heri.


...
Læs mere...

 

hokkaido suppe
09/10-2014 kl. 10:43
½ lille hokkaido i tern (uden kerner)
1 løg
1 par fed hvidløg
1 håndfuld røde linser
Spidskommen
Kun det nødvendige vand
Salt og peber

Koges ca 1 time ved lavt blus, blendes.
Spises med brødrester ristet i olie og timian.

...
Læs mere...

 

tøseslaw
25/09-2014 kl. 12:56
Tøseslaw #226
Har fået sit navn på grund af farven
Tøseslaw kan i disse tider med focus på ”madspild” laves med rigtig mange forskellige grøntsager, dog bør 1 af dem være rødbede 

Vi plejer at lave den af:
Revet hvidkål/spidskål, revet gulerod, revet rø...
Læs mere...

 

kulørt blomkål
10/04-2014 kl. 20:38
Blomkål med squash og rød peber # 156

Damp blomkål evt. hel hvilket er flot, eller i buketter - det er praktisk

Varm olie på pande, tilsæt hvidløg squash i strimler og rød peber

Dressing: mayonnaise crème fraiche/yoghurt tomatpure, engelsk sovs
<...
Læs mere...

 

kål på karsebund uge 14 2014
05/04-2014 kl. 13:17
Damp de delte spidskålshoveder.
Gril derefter spidskålssalat skiverne, så de får nogle flotte "sorte" striber, eller steg dem på en pande. Mariner dem i en olie/eddike/senneps dressing med dild.

Tag nogle ”gamle rodfrugter” og kog dem, og giv dem en tur med stavblenderen, og f...
Læs mere...

 

tøse slaw
25/03-2014 kl. 10:52
Tøse slaw # 174
revet hvidkål, revet pastinak, skivet løg, røde æbler i skiver, rødbede. Dressing: cremefraiche, estragon, sennep.
...
Læs mere...

 

Blomkålsstifado. uge 12 2014
25/03-2014 kl. 10:50
Blomkåls stifado # 184
4 delte løg i store både (blandet rød og gul)
3 laurbærblade
½ tsk rosmarin
1 kanelstang
1 knivspids chili
½ dl. eddike
1 ½ dl. Olivenolie
2 fed hvidløg i skiver
400 gr. Tomater, 2 blomkål til denne mængde sovsLæs mere...

 

uge 11 2014 porre fra Gjerrild
14/03-2014 kl. 16:59
Salat med grillet porre, chili, kommen og feta. #184

10 pers.

20 små eller 10 store porre – dampede i 3 – 5 min og skyllet i koldt vand, klem vandet af og tør dem.
1 dl olivenolie
1½ tsk kommenfrø tørristede.
½ tsk tørret stødt chili eller 1 frisk...
Læs mere...

 

Tante Marie Louises Rugsalat råkost
06/03-2014 kl. 10:06
ugens signaturret

Revet gulerod
Kogte rugkerner
Blegselleri i små skiver
Rosiner
Valnødder

Dressing: raps olie og ravigotte sennep

...
Læs mere...

 

havresmåkager
06/03-2014 kl. 10:05
ca. 40 stk.
200 gr. blødt smør, 3 dl. Flormelis, 3 dl. Havregryn. 2 dl. Hvedemel, 1 tsk. bagepulver, samt revet citronskal.
Rør først smør og sukker, tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Rul til kugler, giv dem et let tryk med en gaffel inden de bages. Ca. 10 min. 175 gr.
...
Læs mere...

 

smagen af jul
05/12-2013 kl. 21:00
Smagen af jul
Rødkål - Rositas
Riv rødkål, gulerod og æble. Lav en marinade af olie eddike og ingefær.
Indisk juleret med blomkål
1 porre, 1 stor håndfuld spinat, 1 tsk. stødt kommen, 1 tsk. stødt koriander, 1 tsk. gurkemeje, 1 tsk. garam masala, 2 tsk. cayennepeber, 300 ...
Læs mere...

 

rødder
20/11-2013 kl. 20:44
Farsbrød med pastinak
Lav en ganske almindelig frikadellefars, udskift 1/4 af kødet med revne dampede pastinak, og ¼ med grønkål.
Serveres med syltede gulebeder
Selleri tortilla
Inspireret af et kursus hos Gert Sørensen, tidligere konditor i tivoli, der havde en ”grøn kog...
Læs mere...

 

selleri opskrifter
07/11-2013 kl. 20:25
Selleri tortilla
1 selleri, 4 løg, 5 fed hvidløg, 1 bundt persille, 8 æg, lidt mælk, revet parmesan.
Selleri, løg, hvidløg rives. Vendes i en gryde med lidt olivenolie, indtil det ”falder sammen”, krydres med salt og peber.
Grøntsagerne blandes med pisket æg, 1 dl. mælk, hakket ...
Læs mere...

 

græskar
31/10-2013 kl. 19:20
Græskar

græskarsalat
350 g groftrevet græskar, 2 æbler skåret i tern, 4 mandariner delt i både, 50 g rosiner, 25 g hakkede mandler, 1½ dl yoghurt, lucernespirer og evt. lidt honning .
Græskar, æbler, mandariner, rosiner og mandler blandes sammen. Yoghurten røres i – kan...
Læs mere...

 

løg og porre uge 43
23/10-2013 kl. 17:23
LØG OG PORRE
Rødløgskompot, Bertil’s på kogte rugkerner
Lage:1/3 vand 1/3 sukker 1/3 eddike( almindelig billig)
Enebær, laurbærblade, peberkorn.Koges.
Afkøles, serveres på en bund af kogte rugkerner
Marrokansk løg ogkartoffelret
Rå kartofler i store både, ba...
Læs mere...

 

hvidkålsopskrifter 2013
11/10-2013 kl. 14:21
Hvidkål
Hvidkålssuppe
hvidkålstrimler, gulerod i skiver, en lille fintsnittet chili, løg i tern, hvidløg fintsnittet. Kål og gulerødder, løg svitses hurtigt i olie, vand tilsættes og hvidløg og chili, salt / hvidpeber tilsættes tilsidst. Koges til ingredienserne er møre. Brødcroutons s...
Læs mere...

 

kartofler uge 41 2013
04/10-2013 kl. 16:32
Kartofler
Kartoffel souffle m/ champion.
500 g kogte mosede kartofler blandes med smør-svitsede champion og løg. 2 Æggeblommer og 1 dl fløde, salt, peber piskes sammen med kartoflerne. Æggehviderne piskes stive og vendes i sammen med de svitsede grøntsager. Fordeles i souffle- skåle ...
Læs mere...

 

knækbrød
20/09-2013 kl. 09:36
Hjemmebagt knækbrød

1 dl havregryn 5 dl havregryn
1 dl sesamfrø 5 dl sesamfrø
1 dl hørfrø 5 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner 5 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner 5 dl græskarkerner
3½ dl mel (gerne groft, ej hvidt hvede) 17½ dl hvedemel
...
Læs mere...

 

vandmelon salat
01/06-2013 kl. 20:06
vandmelon i tern, agurk i skiver( uden kerner) og masser af frisk hakket mynte.
intet andet....
Læs mere...

 

brød uden mel
20/04-2013 kl. 12:42
Brød uden mel

Ingredienser:
100 g – Græskarkerner, solsikke kerner, mandler, valnødder, hørfrø og sesamfrø (i alt 600 g)
5 æg
1 dl olie
2 tsk. salt

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser i en skål
Kom massen i en smurt form
Læs mere...

 

20 favoritter fra de første 20 år
15/04-2013 kl. 15:18
Kogebog
20 favoritter fra de første 20 år på Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

Vi har valgt at lave en kogebog, i stedet for et jubilæums skrift.
Jens og Ulrikka Worsøe. Kalundborg, april 2013

Kogebog i anledning af Danhostel Kalundborg Vandrerhjems 20...
Læs mere...

 

lange grøntsager uge 10 2013
09/03-2013 kl. 13:44
Lange grøntsager uge 10

Gulerodssuppe
Gulerødder, kartofler og løg hakkes, svitses i oliven olie, tilsæt hvidvin og grøntsagsfond, tilsæt kokosmælk, kommen, rød chili. Blend det hele. Smag til med salt og peber. Serveres med ristet rugbrødsskiver med pesto.
Agurk tzatzik...
Læs mere...



ugens grøntsag Gule sager
01/03-2013 kl. 14:26
Gul-ærte-suppe
Gule ærter lægges i blød natten over og koges møre i rigeligt vand. Suppeurter, kartofeltern og perleløg koger møre. Ærterne og urterne blandes og tilsættes timian og salt.
Honningmelonsalat med hvidkål og græskarkerner.
Snittet hvidkål, honningmelon i kugler o...
Læs mere...



grønne sager uge 8
21/02-2013 kl. 10:44
grønne bønner, æble
grønne bønner dampes. Marinade af hyldesirup og æbleedddike hældes over, pyntes med æbler i tern og lidt peber til at sætte kulør på.
Rosenkål stegt med hytteret
Rosenkålen halveres, stege på en meget varm pande i ganske få minutter. Serveres med rødløg og...
Læs mere...



vintermørke grøntsager
01/02-2013 kl. 11:03
Rugsalat
Kogte brune rugkerner ( lægges i blød dagen før )snittet blegselleri, revne gulerødder, rosiner – ravigottesennep, hvidvinseddike, evt. sukker. Alle delene blandes med dressingen.
Hjerteforeningens farsbrød m/ sorte oliven
Farsen røres som en frikadellefars - halv okse...
Læs mere...



sne hvide grøntsager uge 4 2013
25/01-2013 kl. 20:44
Sellerisalat
Sellerien rives groft og blandes med en lage: 3 del eddike og 1 de l vand, 2 spsk. Sukker, 1 spsk. Knust dildfrø, ½ tsk. korianderfrø, friskkværnet peber, 1 lille chilipeber. – Lagen koges op og afkøler.
Porre-risotto
Porre skæres i stk. vis str. Ca. 5 cm og dampe...
Læs mere...



danhostel kalundbor sennepssild
06/12-2012 kl. 19:54
også kaldet: Randi’s Julesild
6 stk ferske sild, vendt I rugmel.
½ dl salat olie
1 dl. Tomatketchup
2 sps. eddike
5 sps . sukker
3 tsk karry
½ tsk peber
½ tsk sennepspulver.
Sildene steges og kommes i marinaden, trækker mindst 1 døgn.Læs mere...



løg opskrifter uge 48
30/11-2012 kl. 15:15
1.Fransk løgsuppe
Pil 300 gr. løg, og skær dem i fine ringe, steg løgene i smør til de er blanke. Drys 1 spsk. hvedemel over løgene og tilsæt 1 l. bouillon. Lad det koge i ca. 15 minutter, og smag til med salt og peber. Bag brødcroutoner med ost., og gratiner i ovnen ca. 1 minut indtil osten ...
Læs mere...



kål
22/11-2012 kl. 18:45
Brunkål
Riv hvidkålen groft, put den i en stor gryde med røget flæsk o g fersk flæsk, smelt sukker på en pande sammen med brun farin og tilsæt det til kålen, smag til med salt. Skal koge flere timer.
Rødkål - Rositas
Riv rødkål, gulerod og æble. Lav en marinade af olie eddike og...
Læs mere...



græskar
16/11-2012 kl. 10:49
Koldmarineret fisk med græskarcreme
Koldmarineret hvid fisk, med græskarsovs.
1/2 kg græskar skæres i tern og dampes i ¼ liter hvidvin
Ca 1/2 liter bouillon tilsættes, og det hele koger i ½ time. Blendes herefter, koges videre efter at den er smagt til med timian og muskatnød.Læs mere...



kartofler uge 45
12/11-2012 kl. 10:18
Kartoffelsuppe m grønne linser.
Kartoflerne skrælles eller skrubbes grundigt og skæres i terninger Porrerne renses og skæres i ringe, tag godt af den grønne top med. Grøntsagerne svitses i smørret Fonden eller suppen kommes over grøntsager og kartofler. Vand tilsættes, og suppen snurrer i ca...
Læs mere...



linser bønner og ærter
02/11-2012 kl. 09:36
Salat med wasabi ærter
Revet kål og fint skåret salat, dressing af honning, olie, soja, ingefær og citronsaft, lige inden servering kommes en håndfuld wasabi ærter i.
Humus med bagte rodfrugter
Kog brune bønner med laurbærblade, blend dem med spidskommen, citronsaft, hvidløg og ...
Læs mere...



svampe uge 43 2012
27/10-2012 kl. 20:11
svampe risotto
1 løg hakkes fint, og vendes i 4 minutter i gryden i en del olie, tilsæt en masse tørrede udblødte svampe, riv en smule muskatnød over, vendes rundt indtil det er godt blandet møre. Tilsæt ca 300 gr risotto ris, og del hvidvin eller vand, tilsæt væske løbende indtil risene er...
Læs mere...



porre uge 41 2012
11/10-2012 kl. 09:41
Farseret porre
Lav en ganske almindelig frikadellefars, erstat 1/3 af kødet med grønkål.
Skær de dampede porrer i små stykker, fordel dem i farsen, bages i ovnen som forloren hare.
Kartoffel porre suppe
1 kg skrællede kartofler, ½ kg rensede porrer, olie, vand. Grøntsager...
Læs mere...



ugens grønsag rødder uge 40
05/10-2012 kl. 11:30
Rødbedesuppe
700 gr rødbeder, 300 gram anden rodfrugt, 1 løg, 3 fed hvidløg, saft af ½ citron. Hak det hele i grove tern, steg det i lidt olie, tilsæt vand, kog til det er mørt, giv det en tur med stavblenderen. Serveres med piskefløde rørt op med peberrod.
Selleriskiver med jordskokp...
Læs mere...



Peber opskrifter uge 38
21/09-2012 kl. 09:16
Varm salat med Peber og kapers
Grøn og gul peber, i store strimler, bages i en pande i ca 15 minutter. Tilsæt groft rasp, kapers og gedeost, evt. lidt vand. Smages til med salt og peber og frisk oregano

Gul peber suppe
8 gule tomater, 3 gule pebere, 2 fed hvidløg 1 løg ...
Læs mere...



squash uge 37 2012
15/09-2012 kl. 13:47
Squash

Squash med ribsdressing
Squash, gulerod, strimles med en skrællekniv, blandes med grønsalat.
dressing af rysteribs hældes over, lige før servering.

Squash Pizza fra Jerslev
Dejen består af: 60 gr. gær, 6 dl. vand, 4 æg, 1 spsk. olie, 1 kg hve...
Læs mere...



krydderurter uge 36
07/09-2012 kl. 13:05
Masser af krydderurter

Persillesuppe med rugbrøds croutoner
Hak persillestængler, mange, svits dem i olie med løg og hvidløg, tilsæt hakkede rå kartofler og grøntsags bouillon. Kog til det er mørt. Tilsæt lidt fløde. Blancher persillebladene, tilsæt dem i suppen, og giv det hel...
Læs mere...



tomatopskrifter
31/08-2012 kl. 13:12
Tomater

Farserede tomater
Svits hakket løg og hakket blegselleri i olivenolie, tilsæt kogte kerner(byg rug, spelt), hakket persille, kørvel og basilikum. Udhul tomaterne, bland lidt af tomatsaften i kernerne.
Put 1 tsk. gedeost i bunden af tomaterne, derefter kornfyld, ...
Læs mere...



Knækbrød anno 2012
19/08-2012 kl. 17:47
Knækbrød
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3½ dl. Groft mel
1 tsk bagepulver
1½ tsk salt
2 dl. Vand
1 dl. Rapsolie

Bland alt tørstoffet tilsæt vand og olie.
Når d...
Læs mere...



Rugbrød Danhostel Kalundborg
30/07-2012 kl. 17:44
Nu er det langt om længe lykkedes os, at finde em rugbrødsopskrift, hvor vi får et godt resultat, hver eneste gang. ovenikøbet med surdej.
Helenes svigerdatters rugbrød
Tidlig morgen
1, 8 liter lunkent vand blandes med surdej (ca. ½ liter).
Der tilsættes
250 gr. h...
Læs mere...



squasch pizza fra Jerslev
25/06-2012 kl. 11:41
Dejen består af: 30 gr. gær, 3 dl. vand, spsk. olie, 1/2 kg hvedemel og lidt salt. Ælt dejen godt, og lad den hæve ca. ½ time.
Fyld:
Blend 300 gr. Gede ”feta” med 2 dl. Græsk yoghurt og 3 fed hvidløg, smør denne blanding på pizzabunden, og læg tynde skiver af courgetter øverst. Sprøjt ...
Læs mere...



Quinoa med mynte og melon
27/05-2012 kl. 23:07
Kog sort quinoa, lad det køle af. skær forskellige meloner i tern, hak en masse frisk mynte, bland det hele. Det frisker lidt med lidt hakket forårsløg eller rødløg. de fleste meloner er så saftige at det ikke er nødvendigt med yderligere væde. Ellers er lidt hyldeblomst sirup, en god ting....
Læs mere...



Auberginer a la Israel
10/05-2012 kl. 10:00
Skær auberginerne på langs i skiver på ca ¾ cm tykkelse, drys dem med salt og lad dem stå i 1 lille times tid.
Drys saltet af, put auberginerne på en stor pande og giv dem et drys allehånde, steg dem i olie. Når de har fået en flot ”lidt branket” farve på begge sider, tilsætte vand, og de st...
Læs mere...



rabarberlagkage
23/04-2012 kl. 10:25
Rabarberlagkage med marengs.

2 runde lagkagebunde
Færdigkøbte eller hjemmelavet…

Til en lagkage bruges:

Ca. 5 rabarberstilke i passende stykker… ca 2 dl. Sukker .

Rababerstykkerne vendes i sukkeret og fordeles over 2 lagkagebunde – ...
Læs mere...

 

vinterens bedste
02/04-2012 kl. 15:05
Vinterens bedste

Grønærtesuppe ( frit efter Meyer)
1 kg ærter, 2 løg i tern, 2 fed hvidløg, 1 grøn chili, 1½ liter bouillon, korianderstængler.
Steg løg og chili i olie, tilsæt hvidløg og ærter, kog op i 5-7 minutter, tilsæt korianderstilkene, blend det hele. Serveres me...
Læs mere...



ugens grøntsag kartofler
15/03-2012 kl. 21:34
Moussaka
Fordelingen mellem kød, kartofler og auberginer og tomat afhænger af økonomi og årstid.
Løgene skæres i terninger og svitses i margarinen. Når løgene er godt bløde tilsættes kødet og svitses med.
Auberginerne skæres i terninger og tilsættes sammen med grofthakkede toma...
Læs mere...

 

rodfrugter uge 10
08/03-2012 kl. 13:39
Selleripate
3 gulerødder, ¼ hvidkål, 2 pastinakker, 1 selleri, 2 porrer i ringe, ½ tsk. allehånde, salt og peber. De revne grøntsager svitset. Afkøles blandes med 4 æg og ¼ l fløde. Bages i en franskbrødsform ca. 1 time ved 200 grader.


Skuffe suppe. Kålrabi, jordskokker...
Læs mere...



hvidkål
02/03-2012 kl. 08:08
hvidkålssuppe Svits den revne hvidkål i lidt olie. Tilsæt vand og lidt chili.
Tilsæt oksekødssuppe og vand, koges ca. 20 minutter.
En ren vegetarisk suppe på hvidkål, er temmelig kedelig.
Tilsæt lidt nudler, med stegte svampe og æbler, det sætter lidt kulør på.
Brunkål Pu...
Læs mere...



korn uge 8
24/02-2012 kl. 11:48
Korn
havre Havresuppe med æble og kardemomme. Lav en klassisk havregrød, gør den lidt tyndere end normalt, tilsæt æblestykker og kardemomme. Spises som en let forret, som i gamle dage.
hvede Til denne tærte bruger vi faktisk en pizzadej, oven i købet med æg.
Dejen består af: 60 ...
Læs mere...



Bønner, uge 6 ugens grøntsag
08/02-2012 kl. 22:43
Bønnehumus
Kog brune bønner med laurbærblade, blend dem med spidskommen, citronsaft, hvidløg og tahin, sammen med lidt af kogevandet. Serveres til f.eks. bagte rodfrugter

Sorte bønner
Lav en salat af let dampet porre, skorzonnerødder, blegselleri, sorte bønner, vend det ...
Læs mere...



Linser
04/02-2012 kl. 13:33
Linse rødbede suppe
4 personer
6 rødbeder, 2 løg, 2 gulerødder, 3-4 spsk smør, 1½ liter suppe, salt og peber.
Grøntsagerne svitses i smør, suppen tilsættes, 2 håndfulde grønne linser tilsættes, og det hele koger til det er mørt. Til sidst får det lige en tur med stavblenderen. ...
Læs mere...



porre ugens grøntsag
27/01-2012 kl. 16:53
Djursvolds porrer
20 små eller 10 store porrer – som er dampet i 3 – 5 min, 1 dl olivenolie,
1½ tsk tørristede kommenfrø, ½ tsk tørret, stødt chili eller 1 frisk, udkernet og finthakket chili,
Saft og fintrevet skal af 1 citron, 1 tsk akaciehonning, 150 g smuldret feta ost, 10...
Læs mere...



ærter
20/01-2012 kl. 10:34
Kikærtepure (humus)
Kikærter kogte
Kikærte vand
Olivenolie
Citronsaft
Tahin
Hvidløg
Spidskommen
Blendes til en passende masse

Ærtepure
Tag optøede ærter, kog dem et eller 2 minutter, giv dem en tur med stavbleneren og en ...
Læs mere...



grønkål
12/01-2012 kl. 20:40
Farsbrød med grønkål
7 kg kalve og skinkekød hakket
2,5 kg grønkål trykkes fri for væde
2 kg gulerøddder revet dampes, så væden kan hældes fra
1 dl salt
27 æg
1,5 l. rasp
1,1 l letmælk
2,5 kg hakket løg
3,5 spsk timian
1 spsk pe...
Læs mere...

 

Rinas pebernødder
16/12-2011 kl. 12:13
250 gr smør
250 gr sukker
1 spsk sirup
1 tsk kardemomme
½ revet muskatnød
½ tsk stødt nellike
2 tsk kanel
1 tsk hvid peber
1 æg
450 gr mel
1 tsk natron
det hele blandes.
rulles til stænger, skæres til skiver, der tri...
Læs mere...



grønkålssalat
01/12-2011 kl. 15:12
fint revet hakket rå grønkål
kogte kolde rugkerner
granatæble"kerner"
marianade f rapsolie og ravigotte sennep....
Læs mere...



Kålrabi uge 46
22/11-2011 kl. 11:50
Kålrabi opskrifter – ugens grøntsag

Kålrabisalat
350 g groftrevet kålrabi, 2 æbler skåret i tern, 4 mandariner delt i både, 50 g rosiner, 25 g hakkede mandler, 1½ dl yoghurt, lucernespirer og evt. lidt honning .
Kålrabi, æbler, mandariner, rosiner og mandler blandes samm...
Læs mere...

 

selleri opskrifter
11/11-2011 kl. 13:54
Selleri tortilla

1 selleri, 4 løg, 5 fed hvidløg, 1 bundt persille, 8 æg, lidt mælk, revet parmesan.

Selleri, løg, hvidløg rives. Vendes i en gryde med lidt olivenolie, indtil det ”falder sammen”, krydres med salt og peber.

Grøntsagerne blandes med pisket...
Læs mere...



Porre opskrifter uge 44
04/11-2011 kl. 09:04
Frittata
Damp porre, gulerod, og rød peber, drys med lidt oregano
Lav en æggestand – dvs pisk æg og evt. lidt mælk sammen med et drys salt. Smør en høj form og læg porre, gulerod og peber lagvis i fadet. Til sidst hældes æggemassen henover grøntsagerne og det hele bages i ovnen ca ½ t...
Læs mere...



Rødkål uge 43 2011
28/10-2011 kl. 17:27
Prinsesse salat
Lav en marinade af æbleeddike og sukker, den skal være sød.
Riv rødkål og læg det i marinaden et par timer.
Vrid kålen og rør den op i græsk yoghurt, alternativt flødeskum
Tilsæt evt. nødder, rosiner eller æbler i tern.

Rødkålsdolmere:
...
Læs mere...



jordskok opskrifter fra uge 41
14/10-2011 kl. 14:45
Opskrifter til jordskok aften jerusalem artichokes

Ristede jordskokker med rødvin
2 spsk. rødvin, 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. tamari(soja), 2 fed knust hvidløg, et stænk tabasco, 2 spsk. grøntsags bouillon. 800 gr jordskok

Del jordskokkerne på langs, og put dem...
Læs mere...



kålboller, aftensmad
08/10-2011 kl. 08:32
Kålboller
Damp et savojkål, og pil bladene af. Ribberne fjernes fra de groveste blade. Det enkelt blad krølles som en bolle, og stilles på et smurt ovnfast fad, men samlingen nederst.

Bland 2 dl. piskefløde med meget hakket persille, salt og peber, samt lidt cayennepeber. Hæld...
Læs mere...



kåldolmere af savojkål og salat
08/10-2011 kl. 08:31
Savojkåldolmere med kalkun
Tag de største blade af kålen, og kog dem hele, til de er bløde.
Lav en god fars af hakket kalkun, hakket løg, finthakket soltørret tomat, og lidt kapers, most kartoffel, revet citronskal samt lidt æg, salt og peber.
Lav pakker af kålen med farsen inde...
Læs mere...



Blomkålssalat
18/09-2011 kl. 14:03
Stegt blomkål

4 spsk olivenolie, 1 blomkål i små buketter, 1 tsk spidskommen, 60 gr fint hakket grønne oliven, 1 spsk revet citronskal, et lille drys cayennepeber, og evt. lidt fetaost.

Opvarm oliven, kom blomkålen på, efter ca 5 minutter tilsættes spidskommen, efter yd...
Læs mere...



pastinak pate
04/09-2011 kl. 14:41
Pastinak postej
5 pastinak
2 guerødder
1 æble
2 mellemstore kartofler
4-6 spk. Olie
2 tsk karry
1 stort meget finthakket løg
4 fed finthakket hvidløg
3 spdk soja
3 spsk sød chilisauce
½-1 dl. Rosiner
½ dl. Hakkede ha...
Læs mere...

 

Gulerodsråkost
26/08-2011 kl. 13:47
Tante Marie Louise’s råkost

Revet gulerod
Vilde sorte ris ( kogte)
Blegselleri i små skiver
Rosiner
Valnødder

Dressing: raps olie og ravigotte sennep
...
Læs mere...

 

courgete kofte
20/08-2011 kl. 14:28
Courgette kofte – den krydrede del af middagen

1 kg græskar/courgette ca. ½ af hver. – alt rives groft
100 gr. Løg – hakkes
100 gr. kikærtemel
2 friske grønne chili
1 spsk. frisk revet ingefærrod
20 gr. hakkede korianderblade
1 spsk. stødt ...
Læs mere...



Nedfaldsæble kompot
03/08-2011 kl. 15:33
æblekompot super til havregrynene
god anvendelse for alle de tidlige æbler der falder ned
Fremgangsmåde
saml æblerne op, vask dem godt, skær dem i fine både. læg dem i vand eftehånden som de skæres op. put æblerne i en gryde sammen med rørsukker vanilje og kanel stænger. kog til...
Læs mere...



lillepigens boller
24/07-2011 kl. 15:55
8 dl. mælk
2 dl. æg
3 dl olie
1,5 kg hvedemel
150 gr gær ( 3 pakker)
4 spsk sukker
2 tsk salt.

gæren smuldres i melet, de andre indgredienser tilsættes, og der røres godt. dejen formes straks til boller, der bliver ca. 45 ud af denne portion.<...
Læs mere...



Sandwich boller
22/06-2011 kl. 12:38
80 sandwichboller Bertil’s


2 liter kærnemælk
3 liter lunkent vand
3 pakker gær
5 små håndfulde groft salt
5 små håndfulde sukker
½ liter olie
3 kg durum mel
Ca 5 kg hvedemel
Put ikke hvedemelet i på en gang, vent med d...
Læs mere...



grillet makrel med rabarber
07/06-2011 kl. 14:43
Grillet makrel

Hak mynte og bland det med citronskal, put blandingen ind i makrellen.
Luk makrellen, en stor bregne er god til at vikle rundt om fisken.
Når vi griller fisk gør vi således:

Ovenpå de varme grill kul lægger vi en rist, herpå 1 lag brændenæld...
Læs mere...



rabarbersaft fra Århus
23/05-2011 kl. 15:22
Rabarber saft fra Århus

4 liter vand
800 gram rabarber
150-200 gr sukker, afhængig af surheden på rabarberne
1 stang vanilje.

Sukker, vand og vanilje koges op, de rå rabarber i små stykker puttes i væden, der ikke må komme op på kogepunktet efter at...
Læs mere...



Bertil’s svampeflan
18/05-2011 kl. 16:22
Bertil’s svampeflan

Tag 250 gr svampe, smuldr dem i en gryde og tilsæt 2½ dl. mælk/fløde
Kog til det er en god flydende masse, smag til med salt og peber
Blend hele molevitten, sammen med 6 æggeblommer.
Rør friske krydderurter i og hæld det i et ildfast fad, ba...
Læs mere...



spelt med asparges og skvadderkål
30/04-2011 kl. 11:02
Hele speltkerner
Grønne aspagres
Skvalderkål
Ramsløg
Hvid balsamicoeddike
Koldpresset rapsolie
Salt
Peber
Ahornsirup

Spelt koges efter anvisning på pakken. Krydderurterne skylles og hakkes groft. Asparges skæres i mindre stykker...
Læs mere...



Speltsalat med ramsløg
13/04-2011 kl. 14:28
Speltsalat med jordskokker, ramsløg og hybenskaller

Hele speltkorn
Tørrede hybenskaller (købes i helsekostbutikker) udblødt i koldt vand i ½ times tid
Jordskokker, rå, i mundrette stykker (undgå at de bliver brune ved at lægge dem i vand med citron)
Rens og hak ra...
Læs mere...



Gulerodsgratin med dildfrø
18/03-2011 kl. 13:40
Lidt anderledes gulerodsgratin

3 skefulde smør smeltes, tilsættes 2 skefulde hvedemel. Opbagningen tilsættes 3 dl. Mælk og 4-5 piskede æg, samt 4-5 gulerødder revet. (ofte putter vi en rest revet ost, hytteost, cremefraiche, eller piskefløde i, det smager godt, med er ikke nødvendigt)...
Læs mere...



aubergin salat a la Devenport
12/03-2011 kl. 14:40
Skær 1 aubergine i store tern, lidt større en end terning.
Steg dem i rigeligt olie til de er næsten møre, tilsæt 1 tsk spidskommen og 2 fed finthakket hvidløg
Tilsæt: 250 gr. svampe i kvarte, samt 2 rødløg i små tern.
Når det næsten er mørt , tilsættes en stor håndfuld valnø...
Læs mere...



muslinger i tomatsuppe
01/02-2011 kl. 12:03
Muslinger i tomatsuppe

Tag 4 fed hvidløg og hak dem fint fint.
Olivenolie hældes i en gryde, hvidløgene tilsættes og et bundt hakket persille, samt 2 dåser finthakkede tomater, det hele koger godt sammen, til sidst tilsættes de rensede muslinger, og koges med i ca 5 minutter i...
Læs mere...



kylingetærte
20/01-2011 kl. 14:04
Kyllingetærte ugens opskrift

Lav en tærtebund af vores grundopskrift se nedenfor.

Kog kyllingen (eller stykkerne)
Tag lidt bacon og svits let i en gryde, hæld en del af vandet fra den kogte kylling i og jævn med lidt majzena, krydr med salt og peber og masser a...
Læs mere...



rødebede og porre
13/01-2011 kl. 14:55
Skær porre i ca 10 cm store stykker og damp dem let.

Skræl rødbeder, når de er skrællet så fortsæt med at skrælle dem, men gem de helt tynde strimler 

Varm olie på en pande og vend rødbedestrimlerne heri, de skal have ganske få minutter.

Bland den...
Læs mere...



Kålrabi
06/01-2011 kl. 09:57
En vores gode vinteropskrifter (den er faktisk fra min oldemors kogebog der er mere end 100 år gammel)

Kålrabi skæres i stave, (pommes frittes størrelse, til føjet af os) og koges i et par minutter.

Smør og brun farin smeltes sammen på panden, kålrabien steges i smør og...
Læs mere...



ris ret
08/12-2010 kl. 14:44
Kog ris sammen med lidt porretoppe.

Tag en god klat smør i en gryde, tilsæt spinat og porre i tyndeskiver samt en håndfuld citrontimian.
vend rundt til det er faldet let sammen.
Serveres enten ovenpå risene eller blandet med risene, som en rissalat.
...
Læs mere...



savoykålspakker
26/11-2010 kl. 21:03
Rejer i savoykål.

Snit svampe i fine skiver, svits i lidt olie, tilsæt, tomatpure, finthakket chili, lidt citrongræs, fiskesovs samt rejer.(limesaft kan bruges istedet for citrongræs).
Lad det hele simre sammen.

Damp savoykålen, fold bladene om en skefuld rejefyl...
Læs mere...



jordskok salat
14/11-2010 kl. 16:10
lav en marinade af æbleeddike og honning
skær jordskok i skiver eller tern
damp broccoli let
del blommer i 1/8
tag bærrene fra et granatæble

put grøntsagerne/frugten i marianden efterhånden som det bliver skåret ud.
pynt med bredbladet persille.
Læs mere...



Rosenkålssalat
31/10-2010 kl. 16:58
Rosenkålssalat- Hannes

Riv æble meget fint
Riv rosenkål meget fint
Lav en dressing af flormelis og citronsaft.
Ca. 1 æble pr. 10 rosenkål.


...
Læs mere...



kartoffelsalat
14/10-2010 kl. 23:17
smelt smør i en gryde, klar løg i skiver i smørret. tilsæt sukker, hvidvinseddike og fløde. Herefter kogte kartofler skåret i skiver. Smag til med salt og peber. serveres varm....
Læs mere...



Kål på den bløde måde
06/10-2010 kl. 10:23
hvidkål, salt og sukker. olie, hvid balsamico, urter
Fremgangsmåde
snit hvidkålen i MEGET tynde strimler. drys en del salt
over kålen, og lidt sukker. lad stå ca. 3 kvarter, skyl saltet af kålen, og pres kålen i hænderne, til alt væden er væk. Lav en marinade af olie og eddike...
Læs mere...



Quinotta salat
24/09-2010 kl. 16:15
Quinotta er en blanding af rød, sort og almindelig quinoa, som kan købes i helsekostforretninger.
Kog quinottaen efter anvisning på pakken.


Skær kartofler og selleri i tern (eller hvad man har i grøntsagsskuffen, som trænger til at blive brugt).
Vend kartoflerne...
Læs mere...



Kartoffel Røsti
17/09-2010 kl. 12:15
KartoffelRøsti


Riv kartofler groft, tør dem så de ikke er ”våde”

Bland de revede kartofler med fint hakket løg, pisket æg, revet ost, salt, peber og paprika.

Steges i rigeligt olie på en pande.



på billedet er kartoff...
Læs mere...



Dybstegte yemenittiske tunbrød
04/09-2010 kl. 07:59
ca. 24 stk.

1 pakke filodej
Fyld:
5 dåser tun i vand
3-4 tomater
6 forårsløg
Hakket bredbladet persille 1 dl.
Hakket frisk koreander ½ dl.
2 store æg
Salt og friskkværnet peber

Tunen drænes for vand
Tomatern...
Læs mere...



vandmelonsalat
26/08-2010 kl. 11:28
Vandmelon salat

Læg en bund af almindelig salat (Romanie, en lidt bitter salat)
Tern vandmelon i forholdsvis store tern
Hæld lidt akaciehonning over
Pynt med ristede græskarkerner og smuldret fåreost, eller almindelig feta
...
Læs mere...



rødspætte paneret
21/08-2010 kl. 14:08
Lav en blanding af æg, masser af hakkede krydderuter, samt kogte kartofler i bitte små fine tern.
Vend rødspættefiletten i blandingen og steg dem. En rigtig god frokost ret, det fylder lidt mere i maven, end en almindelig stegt rødspættefilet. ...
Læs mere...



vinblads lasagne
09/08-2010 kl. 19:41
Lav en god tomatsovs af løg, hvidløg, oregano, timian og tomat.

Kog bulgur.

Læg lagvis i et gratinfad start med bulgur, vinblade, tomatsovs og fortsæt indtil fadet er fyldt.

Top det hele med gedeost

Bages i ovnen...
Læs mere...



sommerkål creme
01/08-2010 kl. 22:53
½ liter tykmælk, drænes
1 tsk honning
1 tsk sennep
1 spsk estragoneddike
1 fed hvidløg
½ revet sommerkål, ikke snittet

det hele blandes. En rigtig dejlig creme velegnet til stegt kød og nye kartofler. ...
Læs mere...



grillet ørred med brædenælde
17/07-2010 kl. 12:24
når vi griller fisk, putter vi en masse brændenælder på grillen, det giver en rigtig god smag. Vi lægger dem både over og under risten. Det betyder også, at fisken ikke sidder fast i risten. Det er i øvrigt også meget dekorativt. se foto....
Læs mere...



sommerlagkage
27/06-2010 kl. 17:36
Sommerlagkage.

Pisk 3 æg med 2 dl. Sukker, tilsæt 3 dl. mel og ½ tsk bagepulver, samt lidt reven citronskal.

Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir. Bag ved ca 220 grader i godt 5 minutter.

Skær kagebunden i 3 lige store stykker.
Læg dem lagv...
Læs mere...



gulerod fennikel salat
19/06-2010 kl. 09:04
Gulerod fennikel salat fra Danhostel Kalundborg

Snit gulerødder i stave, drys med anis og bag i ovnen til de er lysebrune.

Snit fennikel i meget tynde strimler, mariner i en god rapsolie.

Bland det hele, pynt med toppen fra fennikel.

...
Læs mere...



tærte med forårsløg
20/05-2010 kl. 14:27
Tærte med forårsløg og soltørrede tomater fra Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

1 kg hvedemel
1 kg ølandshvedemel
1 l vand
½ l. raps olie
En lille håndfuld salt


Ælt det hele til en god dej. Lav 10 lige store kugler af dejen.
Ban...
Læs mere...



spidskål med rygeost
13/05-2010 kl. 15:30
Spidskål med rygeostcreme fra Danhostel Kalundborg


Snit spidskål meget fint

Rør rygeost med skyr/ youghurt/cremefraiche, tilsæt hakket purløg/ramsløg og revet kinaradisse


Så må det snart blive forår.
...
Læs mere...



pastasalat med ramsløg
04/05-2010 kl. 13:01
Pastasalat fra danhostel Kalundborg

En dejlig forårssalat

Kogt pasta, grønne ærter, pesto, hakket ramsløg.
...
Læs mere...



Nordisk kyling med korn
16/04-2010 kl. 14:23
Kylling med korn

Brun en kylling i lidt olie, tilsæt 4 fed hvidløg, en del paprika og et par kviste rosmarin, samt 2 løg i store både. Hæld vand på til kyllingen lige er dækket. Tilsæt 2 dl. Perlebyg (afskallet hel byg)
Lad det hele simre under låg i en god times tid, til kyll...
Læs mere...



jordskoksalat med æbler
07/04-2010 kl. 21:32
Jordskoksalat

Snit jordskokker i tynde skiver
Skær æbler i tern
Hak valnødder groft
Lav en dressing af citronsaft og lidt olie, held det over de blandede grøntsager, og drys feta på toppen til sidst.
...
Læs mere...



superherlig forårssalat
25/03-2010 kl. 08:30
Superherlig forårssalat,


Steg champignon til de er flot brune i olie
”steg” kikærter på panden i tamari, til de har fået farve.
Lidt kidney bønner, mest for farvens skyld
Blegselleri i tynde skiver
Ærter
Salat af en eller anden art
Bl...
Læs mere...



broccoli grape salat
18/03-2010 kl. 11:54
Flot vintersalat.

Skær gulerødder i stave og bag dem i ovnen, til de er lidt sprøde
Damp broccoli buketter let
Lav både af rød grapefrugt, når du skær bådene, gem saften.

Bland grapesaft med lidt honning og sennep.
Vi spiste salaten til dampet laks,...
Læs mere...



Jacobs nøddekage
01/03-2010 kl. 18:32
Jacobs nøddekage

270 gr. Nødder, fint blendet
240 gr sukker
5 æg

eller:50 gr. nødder 50 gr. sukker og 1 æg og så fremdeles


Der røres en flot lyse gul creme af æg og sukker, til sidst tilsættes nødderne.
Bages i en SMURT sprin...
Læs mere...



Regitzes karatebrød
01/02-2010 kl. 09:40
Regitzes karate brød
denne portion rækker til 1 store bradpande,

Lav dej af:
1 pakke gær 50 gr
0,75 liter lunkent vand
1 spsk sukker
1 spsk salt
1kg mel.
Når dejen er rørt, hældes den i en bradpande med bagepapir i bunden. Dejen er te...
Læs mere...



Mandelstænger Oldemors
22/01-2010 kl. 13:31
Oldemors Mandelstænger- en meget stor portion

2 1/4 kg pudder sukker røres stærkt med 15 æg, deri æltes 1½ kg mel, 1 kg søde finthakkede mandler, samt lidt reven citronskal.
Dejen æltes til den slipper, og rulles ud til ¼ tommes tykkelse samt skæres i smalle strimler af 3 tomme...
Læs mere...



grønkålssalsa
08/01-2010 kl. 19:34
Grønkålssalsa.


Hak grønkål meget fint, rør det op med hakket chili, rødløg og frisk ost, eller cremefraiche, og lidt æblecider eddike.

En rigtig vitaminbombe.
...
Læs mere...



Prinsesse salat af rødkål
08/12-2009 kl. 20:39
Prinsesse salat

Lav en marinade af æbleeddike og sukker, den skal være sød.
Riv rødkål meget groft og læg det i marinaden et par timer.
Vrid kålen og rør den op i græsk yoghurt, alternativt flødeskum
Tilsæt evt. nødder, rosiner eller æbler i tern.
...
Læs mere...



Gulerodssalat klimavenlig
02/12-2009 kl. 08:30
Juleråkost- og så er den klimavenlig


Skær gulerødder i tynde strimler med en skrællekniv.

Lav en marinade af
Rapsolie- lime – kanel- hvidløg - chili og lidt sukker.
Lad gulerødderne marinere et par timer før de skal spises.

...
Læs mere...



december kartofler
25/11-2009 kl. 13:33
Rå kartofler i store både, bages i oven, til de er halv-færdige

Derefter tilsættes flere løg skåret i ½ eller ¼, der anvendes både røde og alm. Løg, samt rød peber i store strimler, det hele overhældes med en raps olie tilsat stjerne anis, hel kardemomme, hele nelliker, spidskommen, ...
Læs mere...



jordskoksuppe
18/11-2009 kl. 11:36
Jordskoksuppe med ”fyld”

Hak et skalotte løg, findel skrællede jordskokker. Svits det hele i lidt raps olie, tilsæt en lille bitte smule vand, kog til det er mørt. Blend det hele.

Hak grønne bønner, skalotte løg og tomat, svits i olivenolie, smag til med salt og en lil...
Læs mere...



Bønnespire salat
12/11-2009 kl. 15:36
Bønnespire salat.

Læg bønnerne i blød et par dage før, så spirerne er klar når du skal bruge dem !!

Salaten består af pære i små stykker, hasselnødder og rød grapefrugt, intet andet.

Salaten kan ”strækkes” med fennikel, eller bønnespirerne kan erstattes m...
Læs mere...



jensines sigtebrød anno 1891
03/11-2009 kl. 08:57
Jensines sigtebrød Nakskov anno 1891

6½ dl. Mælk, 20 gr gær. ½ kg sigtet rugmel og 250 gr hvedemel, ½ tsk salt.
Mælken lunes, gæren opløses i mælken, mel og salt tilsættes.

Æltes godt, det er en tung dej. Bages til det er færdigt. Det skal lyde ”hult” når man ba...
Læs mere...



Bønne løg salat uge 43 2009
26/10-2009 kl. 16:13
Del løg (røde og alm) i 1/4 ,bag dem i ovnen til de er godt møre, drys dem evt. med lidt timian inden de bages.
tag nogle bønner, sorte, kidney eller brune, og lidt grøn/rød salat.

Lav en dressing af hvid balsamico og sennep.

Bland det hele

En herl...
Læs mere...



Brombær efterårsdessert
05/10-2009 kl. 12:15
Efterårsdessert.

Kog nogle brombær med sukker, til de er let flydende.
Bag nogle marengs toppe.

Lige før servering, riv råt æbler ned i solbær massen.
Hæld det over marengs toppene, og pynt med flødeskum
...
Læs mere...



rissalat med kikærter uge 40
02/10-2009 kl. 16:18
Rissalat med kikærter
1/4 l. kogte kikærter
en halv til en hel l. kogte ris
Olie til stegning
½ dl. soya
1 dl. koncentreret appelsinsaft
1-2 lime i tynde skiver

Olien varmes op i en gryde og kikærterne tilsættes. Efter kort tid tilsættes so...
Læs mere...



tortilla med avocadosalat
22/09-2009 kl. 23:15
Tortilla med avocado salat

Lav en god sovs af kidney bønner, revet gulerod, hakkede løg, flåede tomater og piri piri (små stærke chili)
Lad det simre med et par laurbærblade og lidt hvidløg, stødte koreanderfrø samt salt og peber.
( hvis du vil kan du, også bruge hakket ...
Læs mere...



Syltede Blommer
17/09-2009 kl. 11:10
Syltede Blommer.

1 kg blommer, de er lidt nemmere at udstene, hvis de står et par timer. Skær dem over på midten.
Kog en lage af 600 gr sukker , 2 dl vand og ½ dl eddike.
Køl lagen lidt ned, hæld den over blommerne. Lad dem stå til næste dag.
Hæld lagen fra og gi...
Læs mere...



Inges kagebund
09/09-2009 kl. 23:01
Denne kagebund er en rigtig god dessert.

3 æggehvider
2 dl. sukker
10 tuc salt ostekiks, knust
100 gr hakkede hasselnødder eller valnødder
1 tsk bagepulver

pisk æggehvider stive, tilsæt sukker, tilsæt resten når det er pisket.

...
Læs mere...



Mirabelle kompot uge 36
01/09-2009 kl. 18:47
Lige nu er de overalt, vi har store portioner, og spiser dem til ost og koldt kød,og såmænd også til kage.

Mirabelle-kompot
1 kg mirabeller
200 g sukker
gelatine
1 tske atamon

Skyld mirabellerne og hæld dem i en gryde sammem med sukkeret.Læs mere...



peberfrugt
26/08-2009 kl. 14:09
Ovnbagte pebre og fennikel

Skær peberfrugterne i rustikke stave, fennikel i små stykker.

Bag dem i ovnen, til de er let lysebrune.

Server dem med en god olie og hakkede krydderurter over.


...
Læs mere...



tærtedej uge 34 2009
17/08-2009 kl. 10:16
Tærtebunde.

1 kg hvedemel
1 kg ølandshvedemel
1 l vand
½ l raps olie
En lille håndfuld salt


Ælt det hele til en god dej. Lav 10 lige store kugler af dejen.
Bank dem flade, frys dem ned.
Nemt at tage en ny dej op af fryse...
Læs mere...



Tomattærte med gedeost
24/06-2009 kl. 08:17
Tomattærte med basilikum og gedeost


tærtebund
Tomat i skiver, aubergine
Æg
Mælk
Gedeost
Basilikum


For bag bunden ved 175 grader i ca. 10 minutter.

Pisk æg og mælk sammen. Læg de skiveskåret tomater og ged...
Læs mere...



lime marinerede bananer
13/06-2009 kl. 15:10
2 dl. Vand
Saft og skal fra 2 usprøjtede lime
2 vaniljestænger
1 dl. Rørsukker
3 bananar i skiver. vi regner knap 1 banan pr person.

Kog vand og limeskal og limesaft med sukker og vanilje- køl af.
Læge banan skiverne i lagen, lad det trække et par ...
Læs mere...



jordbærsalat
03/06-2009 kl. 20:58

Lav en bund af salat.
Lav en marinade af honning og hindbæreddike, læg de delte jordbær i marinaden ½ times tid før salaten skal spise.
Drys jordbærrene over salaten. Let ristede mandelsplitter på toppen skader ikke.

...
Læs mere...



Kylling i grønt
27/05-2009 kl. 15:41
Kylling i grønt

steg kyllingebryst i en dyb pande med låg, tag de færdige stykker kød, og skær dem hver i 3-4 stykker.
Lav en marinade af rapsolie og rigtig meget frisk hakket citronmelisse salt og peber. I vores urtehave gror det bare så stærkt, kik forbi hvis du har brug for ...
Læs mere...



snackpebre
12/05-2009 kl. 11:51
Snackpeber fyldt med creme af (f.eks.) fint hakket blegselleri, græsk yoghurt og rygeost- eller hvis det skal være avanceret, blåskimmelost.

...
Læs mere...



kartofler med løvstikke og bønner
05/05-2009 kl. 21:24
Kog små kartofler næsten helt møre. Damp en stor håndfuld grønne bønner, næsten møre.
Læg de kogte kartofler og bønner i et ildfast fad, lav en marinade af rapsolie, masser af frisk hakket løvstikke og revet citronskal, hæld den over kartofler og bag dem i en meget varm ovn i 5-10 minutter, ...
Læs mere...



Asparges med brændenælder
25/04-2009 kl. 12:33
Så er der Danske asparges i haven, eller hos grønthandleren. Giv dem et meget hurtigt opkog.
Hæld olie på en pande, tilsæt en god sennep (det sprøjter) og et par fed hvidløg, put fine nye brændenælde skud ned i olien og steg dem, til de er sprøde i kanten. hæld sennepsolien med brændenælder...
Læs mere...



Bondepiger med slør
16/04-2009 kl. 08:01
Bondepige med slør (til 6 personer)

Mens vi venter på at rabarberne skal blive store nok, kan vi ty til denne dejlige dessert, som oveni købet næsten er sund:

500 g. tørt rugbrød
10 belle de boscop æbler
250 g. sukker
1 stang vanille
1 plade ...
Læs mere...



Lisbeths Laks uge 14 2009
31/03-2009 kl. 23:33
Selvom Laksen ikke er på den grønne liste, smager den nu rigtig godt.
Tag en lakseside, snit rødløg i ½ skiver, skær æbler i små både. skær 2 lommer på langs af laksen, og put fyldet i, bag laksen i ovnen, server en god beurre blanc til....
Læs mere...



Påske Lam
24/03-2009 kl. 10:09
1 lammemørbrad skæres i skiver. svitses i en gryde sammen med 1/2 æble i både, 1/2 porre, en lille håndfuld rosiner, 1 tsk sennep, 1 fed revet hvidløg, lidt vand og 1 god sjat balsamico eddike, koger ind til det har den rigtige smag, og kødet er mørt, det tager ca 20 minutter. spises med groft brød...
Læs mere...



Persillesalat
20/03-2009 kl. 23:30
Persillesalat

Blade af bredbladet persille, selleristave kogt i olie, drysset med salt.
Dressing ravigotte sennep rørt op med rapsolie, tilsat hakket rødløg.


...
Læs mere...



Aubergine mos uge 10
11/03-2009 kl. 22:13
Tag den hele aubergine og bag den i ovnen i ca 1 time. Åben den, skrab kødet ud, rør det op med olivenolie, revet citronskal og lidt hvidløg. Vi serverer det istedet for smør til bagte kartofler, istedet for sovs til en bøf, eller som en dressing til en ovnbagt grøntsag....
Læs mere...



kulmulesalat
11/03-2009 kl. 22:09
Ugens opskrift uge 10



KULMULESALAT


Kulmule, en fisk på WWF’s grønne liste.


Lav en dressing af majonæse, yoghurt, æbleeddike og lidt chili.
Tilsæt kogt kulmule i små stykker, hakket æble, blegselleri i skiver samt k...
Læs mere...



jordskoksalat uge 9 2009
22/02-2009 kl. 23:15
skær rå jordskok i tynde skiver, hak æble i små tern, forårsløg i tynde skiver, let dampede grønne bønner, cashew nødder og rosin kan tilsættes. marinade af hvid balsamico og honning. husk at lave marinaden først, da jordskokken hurtig får en "grim" farve. ...
Læs mere...



Carstens skjulte sild
19/02-2009 kl. 23:34
Lav en beignet dej, med øl og æggeblommer. tag sildefiletterne og skær dem i stykker på 3 cm, dyp dem dejen og bag/kog dem i varm olie. En sjov og anderledes måde at spise sild på.
På billedet er de serveret sammen med en rødløgscompot....
Læs mere...



Sellerifritter med græskarmole
04/02-2009 kl. 15:32
Skær den skrællede selleri i stave. vend dem i rapsolie, salt og peber, bag dem i ovnen ved høj temperatur til de er mørke og møre.
Græskar skæres i tern bages i ovnen. De kolde græskartern røres op med lidt cremefraiche, revet hvidløg og limesaft. serveres til de varme fritter....
Læs mere...



rodfrugtmos uge 5 2009
26/01-2009 kl. 23:24
Svits stykker af pastinak, persillerod, gulerod og rødbeder.
tilsæt lidt revet ingefær og vand, så det lige dækker. Kog til grøntsagerne er møre. Blend det hele smag til med en god sennep. drys evt. hakket timian eller koriander over.
Vi har lige været på kogekursus hvor vi lavede de...
Læs mere...



Speltsalat uge 4 2009
14/01-2009 kl. 13:57
kogt speltkorn, udblødte lyse rosiner, hakket rødløg, blegselleri i skiver, æbler i tern, cashew nødder. marinade af honning og æbleeddike....
Læs mere...



Fennikelsalat med appelsin uge 2
07/01-2009 kl. 00:00
Snit fennikel i meget meget tynde skiver, læg dem i en marinade af citronsaft og rapsolie. Skær både af appelsin, hak rødløg i tern, bland det hele, evt med noget blandet grøn salat....
Læs mere...



Hvidkålssalat med rysteribs
11/12-2008 kl. 18:15
Det her er en rigtig frisk salat, der paser til julens "fede" mad.
Ribs blandes med rørsukker, evt. under et hurtigt opkog.
Hvidkålen rives, og blandes med rysteribsene.
Sålaten er også flot med rødkål istedet for hvidkål....
Læs mere...



kanelsnegle
30/11-2008 kl. 19:21
1/3 pk gær, 3 dl. lun mælk, 2 spsk sukker, 2 æg, 10 dl. mel. blandes og hæver.
remonce: 8 spsk. smør, 4 spsk rørsukker, kanel og kardemomme.
dejen rulles ud, remoncen smøres på. Rulles sammen på langs, og skæres ud i skiver.
efter hæver 10 minutter, og bages i ca. 15 minutter v...
Læs mere...



Paella som på pilgrims ruten
26/11-2008 kl. 18:59
Paella- som på pilgrimsruten.

Steg de rå stykker kylling. Tag kyllingen op af olien. Steg rød peber i strimler, løg , hvidløg og tomater i små tern, tilsæt ris, paprika og safran. Hæld 1 liter bouillon ved og tilsæt kyllingen igen.
Det hel koges sammen i ca 10 minutter.
...
Læs mere...



rosenkålssalat
18/11-2008 kl. 21:12
Skær rosenkål i helt tynde skiver, skær jordskokker i helt tynde skiver, skær lime i helt tynde skiver.
Klip en god portion karse over salaten. Marinade af honning og limesaft.

...
Læs mere...



perlebygsalat
13/11-2008 kl. 13:59
Perlebygsalat.

Bland de kogte korn med blegselleri og let kogte rødbeder i tern.
Lav en dressing af olie, sennep og en lille smule eddike.


Salaten bliver rigtig flot.
...
Læs mere...



lises mandelkager
04/11-2008 kl. 22:12
disse herlige kager kan holde sig længe, men gør det sjældent...

mel 350 gr
sukker 350 gr
mandler 250 gr
bagepulver 1 stor tsk.
æggehvider 1 stk
æg 3 stk

Alt minus æg blandes sammen. Ægene tilsættes.
Den enlige æggehvide pisk...
Læs mere...



kartoffelmos/eller suppe
28/10-2008 kl. 10:49
kog kartofler gem lidt af vandet.
rist porrer og persille i olie.
mos kartoflerne og tilsæt de ristede grøntsager, Hvis du laver mosen tynd, er det en glimrende kartoffelsuppe....
Læs mere...



øllebrød med æbleis
15/10-2008 kl. 01:08
Lav en rigtig god øllebrød, brug en stærk maltøl, og lav ikke grøden for sød, men lad den beholde den bitterhed som malten giver.

Skær et par æbler i både, bag dem i ovnen med marcipan (størrelses forhold æble 3, marcipan 1), så æblesmagen kommer rigtig frem. blend den afkølede masse...
Læs mere...



kartoffelpizza uge 41
04/10-2008 kl. 22:53
pizzadej: 1/3 pk gær, 3/4 dl. vand, en god sjat olivenolie, mel til dejen hænger sammen. Forbag pizzabunden. Når bunden er forbagt, lægges skiver af mozarella ost (den hvide der ligger i vand) på, helt tynde rå kartoffelskiver lægges oven på osten. kartoflerne pensles med olivenolie og drysses med...
Læs mere...



Pakhoras uge 40
28/09-2008 kl. 22:12
200 gr kikærtemel, 1 dl. vand, 1 knivspids bagepulver, 1 hakket løg, lidt paprika, salt og peber, samt 1 stor kartoffel hakket i små tern. det hele blandes, trilles i små kugler og steges på panden. Meget mættende, og sjove på en buffet, istedet for de traditionelle deller. spis youghurt med chili ...
Læs mere...



speltsalat uge 39 2008
24/09-2008 kl. 18:26
kogte speltkorn, hakkede tomater, forårsløg, agurk, og fint hakkede stykker citron.
en god olie, salt og peber. En god rapsolie giver en god nøddesmag....
Læs mere...



stegt blomkål uge 38-2008
18/09-2008 kl. 23:35
Skær den rå blomkål i tynde skiver. steg blomkålen i olie med spidskommen.
Serveres med revet citronskal, hakket grøn oliven.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at et drys fåre eller gede feta passer godt til....
Læs mere...



Løgkompot uge 37
11/09-2008 kl. 19:07
Rødløg skæres over på midten, og skæres i tynde skiver.
Løgenen koges ind i lidt rørsukker og en god balsamico eddike, samt en lille smule vand.
Lidt salt kan tilsættes.
kompotten er rigtig dejlig til en rest kold kød....
Læs mere...



ugens opskrift holder sommerferie
30/06-2008 kl. 22:34
vi vender tilbage i september...
Læs mere...



jordbærsyltetøj
30/06-2008 kl. 22:30
2½ kg jordbær
1 kg sukker
2 dl. mandelsplitter
reven skal af 1 citron
det hele koges sammen, og tilsættes geleringspulver og lidt atamon....
Læs mere...



jordbærsalat
19/06-2008 kl. 22:27
Jordbærsalat


Den her salat har vi lavet i gennem flere år, og hvert år glæder vi os over den.

Snit salat, hæld dressing over, og jordbær øverst.

Dressing: cremefraiche, honning, hindbæreddike og estragon
...
Læs mere...



Bananmuffins
04/06-2008 kl. 23:58
Banan muffins

3 bananer- 1 dl. Olie, 200 gr sukker, 4 dl. Mel, 1 tsk bagepulver, 1 håndfuld nødde flager, vanilje.
Det hele blandes og røres. Bages i ca 25 minutter . Virkelig gode til at tage med ud i naturen.
...
Læs mere...



radise salat
27/05-2008 kl. 23:23
En lille hyggelig radisesalat.

Så har vi tyndet i radiserne.
De små fine radiser har vi givet et let opkog sammen med løvstikke.
Marinaden er lavet af hvid balsamico, rapsolie, honning og masser af hakket purløg.
Dejlig til et stykke stegt kød, sammen med nye kart...
Læs mere...



Sylvesters rissalat uge 21
21/05-2008 kl. 15:47
Sylvesters rissalat.

Cremefraiche ( det 1/2 kan være mayonaise), lidt rå løg, æbler, syltet agurk, radiser og rød peber, alt sammen i tern, lidt lage fra de syltede agurker. Det hele blandes med kogte kolde ris.
...
Læs mere...



rabarber clafoutis
16/05-2008 kl. 17:16
Rabarber clafoutis.

Her er virkelig en nem forårs dessert

Skær rabarber i små stykker drys dem med sukker og bag dem i oven, til de er møre ca. 20 minutter.
Hæld saften fra rabarberne, og gem den.
Læg rabarberne i en tærtebund, hæld pandekagedej tilsat van...
Læs mere...



Asparges med sennepsdressing
04/05-2008 kl. 22:47
Så er de her, de danske grønne asparges.
Damp asparges ganske let, rør en dressing af en rigtig god sennep og rapsolie. Hæld dressingen over de lune asparges, pynt med hakket hårdkogt æg.
Vi sælger iøvrigt en pragtfuld rapsolie (fra Mineslund, lokal økologisk gods) på vandrerhjemmet. ...
Læs mere...



Løvstikke kartoffelsalat uge 18
02/05-2008 kl. 13:31
En dejlig kartoffelsalat der smager af forår, den kommer nemt til at smage af for meget forår!!

dressing røres af rapsolie, honning, æbleeddike samt hakket løvstikke.
afkølede, men lune, kogte kartofler røres i marinaden. pynt med ristede pinjekerner....
Læs mere...



Fiskefrikadeller
20/04-2008 kl. 21:42
1 kg hakket torsk( eller andet), 2 æg, 1 dl. mælk 1 fint hakket stort løg, 50 gr. hvedemel, 50 gr. kartoffelmel, 2 tsk bagepulver, salt og peber. Hvis man tilsætter lidt fint hakket chili og serverer med friske koriander, har man en helt anderledes sjov fiskefrikadelle....
Læs mere...



Majroesalat
18/04-2008 kl. 20:04
Riv majroer groft

Skær radisser i tynde skiver

Tø lidt ærter op

Mix det hele med en dressing af akaciehonning og limesaft.

...
Læs mere...



Broccoli nøddepate
07/04-2008 kl. 23:35
500 gr broccoli, pil "bladene" fra stilkene. hak stilkene i små tern og kog dem sammen med 2 del rizottoris, 3 dl. mælk og 3 dl. vand(måske mere). damp "bladene" for sig selv . Når risene er møre, blandes "bladene" ned i risen, sammen med ca. 200 gr. grofthakkede smørristede nødder, smages til med s...
Læs mere...



Bulgur med abrikos
02/04-2008 kl. 15:34
BULGUR MED ABRIKOS.


Kog bulguren.

Tag en passende mængde tørrede abrikoser, hak dem i terne.

Rist pinjekerner på panden ( uden olie), så de får en flot farve.

Lav en dressing af olivenolie, salt peber citronsaft og tørret mynte.
Læs mere...



Fennikel salat med tomat uge 13
27/03-2008 kl. 00:22
Skær fennikel i tynde skiver. Steg det lidt i olivenolie på en meget hed grill pande. (grill panden giver flotte striber). Skær tomater i små både, bland de to ting, drys med frisk oregano og hæld en smule blomme balsamico over....
Læs mere...



Økologi eller ej?
13/03-2008 kl. 23:40
Kære Gæst. Vi har en høj grad af økologi i vores køkken, men ind imellem er vi i tvivl, om vi nu gør det rigtige. I sen vinteren kan vi f.eks. få franske biodynamiske kartofler. Disse kartofler er formodentlig kørt med en ganske almindelig lastbil hele vejen herop. Vi kan også vælge at købe lokale k...
Læs mere...



Hot avocadosalat
13/03-2008 kl. 07:25
Brune eller sorte bønner, cherry tomater, udkernet agurk, rucola, rødløg, chili, lime i skiver, avocado.
Marinade af olivenolie, revet ingefær, hvidløg og balsamicoeddike.
Mængden af de forskellige grøntsager afhænger af smag og pengepung. Hver opmærksom på, at af og til skal der ikke ...
Læs mere...



kulørt bønnesalat uge 10
03/03-2008 kl. 23:11
gulerødder i små stave drysses med anisfrø. grønnebønner( frosne) overhældes med rigeligt ahornsirup. Begge dele bages i ovnen, på hver sin plade i ca 20 minutter.
afkøles let, og blandes med radichio salat. stænkes med lidt rapsolie, men ellers udgør den overskydende ahornsirup "dressingen"....
Læs mere...



Bentes Brød uge 9
26/02-2008 kl. 23:12
Bente’s brød

10 gr. gær
½ lt. lunkent vand
Ca. 600 gr. mel
1 tsk. salt

• Rør gær sammen med vand.
• Tilsæt melet lidt efter lidt.
• Kom til sidst 1 tsk. salt i dejen.

Dejen skal have konsistens som kagedej.

Læs mere...



Rød linsesuppe uge 8
20/02-2008 kl. 20:20
2 tsk af hver slags: korianderfrø, spidskommen, fennikel frø, kværnes.

1 porre. 2 gulerødder og 1 løg hakkes fint, og svitses i lidt olie.
Krydderierne tilsættes, og det hele brunes lidt af, tilsættes 2 dl røde linser og knap 1 liter vand, samt 3 dl. kokosmælk, koger til linser...
Læs mere...



super duper pandekage uge 6
06/02-2008 kl. 22:34
så har vi lavet pandekager, på pandekagedagen.
Vores grundopskrift er meget nem: 3 æg, 3 dl. mel, 2 dl. mælk, 1 dl. øl.
Idag har vi lavet spinatpandekage, dvs. vi hælder dejen på panden en lille håndfuld reven ost, og en stor håndfuld spinatblade ovenpå, vender pandekagen når den er p...
Læs mere...



Øl kage uge 5
31/01-2008 kl. 20:23
Øl kage

1 øl
500 gr. brun farin
500 gr. mel
2 æg
1½ spsk. bagepulver
Krydderierne skal måles uden top på skeen. 1 spsk. ingefær, 2 spsk. kanel, 2 spsk. allehånde.
Det hele røres rundt, bages ved 160 grader i 1 time. i en lille bradpande.
...
Læs mere...



kikærtesnacks uge 4
24/01-2008 kl. 13:15
Nem kikærtesnack

Kogte kikærter (efter at de har været i blød).
½ dl. Tamari og 1 del olie varmes på en pande.
Kikærterne hældes på og steger til de sprøde.

Disse kikærte snacks er super i en salat eller blot som snacks.

...
Læs mere...



Charlottes rugbrød, uge 3
14/01-2008 kl. 18:29
alle mål er i decilter.
3 grahamsmel, 4½ sigtemel, 1½ havregryn, 2 1/4 hvedeklid, 2½ groft rugmel, 21/4 knækkede rugkerner, 1½ sesamfrø, 21/4 hørfrø, 7½ hvedemel, ½ sirup, 15 kærnemælk, samt 3 tsk salt, og 7½ tsk natron. det hele blandes godt sammen og fordels i 2 rugbrødsforme. bages ved 1...
Læs mere...



Hytteost med avocado- uge 2
08/01-2008 kl. 20:43
En lille nem januar ”salat”

Hytteost blandes med avocado i tern, pyntes med hakket rødløg.
Vi serverer det ofte med et stykke ristet rugbrød til.

Velbekomme.
...
Læs mere...



variation over morfars torskesalat
19/12-2007 kl. 19:25
Variation over morfars torskesalat

Bland mayonaise med ylette, tilsæt kapers og eddike.
Damp torsk, pluk det i små stykker, hak æble i tern, og strimmel en fennikel fint.
Bland det hele, smager herligt på et stykke godt hjemmebagt rugbrød.
...
Læs mere...



Brune småkager uge 50
13/12-2007 kl. 21:23
smelt 125 gr smør med 1 dl mørk sirup og 1 dl sukker, bland de øvrige ingredienser i.
1/2 dl hakket appelsinskal tørret. 1 tsk potaske, 1/2 tsk. nelliker, 1/2 tsk kanel, 1/2 tsk kardemomme (vi hakker dem i vores krydderikværn) og lidt revet muskatnød
1 dl. mandelsplitter, 250 gr mel.<...
Læs mere...



Appelsinmarmelade uge 49
02/12-2007 kl. 08:59
Appelsinmarmelade( jule)

500 gr usprøjtede appelsiner
500 gr rørsukker
1 dl. vand
3-4 kanelstænger. Vi bruger Sri lanka kanel


Skær appelsiner i store tern, kog dem i en lille ½ time med sukker og vand og kanel,
Tag kanel stængerne o...
Læs mere...



Æble chutney uge 48
25/11-2007 kl. 15:38
Æble chutney.

Hvad serverer man til en rest kold steg??

5 Belle De Boscop æbler, skæres i tern, vi skrællede dem ikke.
Puttes i en gryde sammen med 1dl. sukker, knap 1dl muscovado sukker, 12 sorte peberkorn.
Citron skræl fra 1 lille citron, samt en dusk s...
Læs mere...



Bitter sød GRØN salat uge 47
18/11-2007 kl. 23:44
Tag et hoved endevie salat (julesalat), strimmel bladene i lange smalle strimler.
Tag en stor håndfuld grønne bønner, bag dem i ovnen med akaciehonning til de bliver sprøde, tilsæt lidt mere honning og evt. en sjat olie, når de kommer ud af ovnen. Tag 3 stilke blegselleri og skær i tynde ski...
Læs mere...



Broccoli tærte med valnødder-uge 46
11/11-2007 kl. 17:27
Broccolitærte med valnødder og pesto

1 plade butterdej (en mager tærtedej kan også bruges hvis man vil gøre det mere hjertevenligt)
4 æg
1 spsk. grøn pesto
500 g. broccoli
Valnøddekerner

Butterdejen rulles ud i en tærteform og bages 5-10 min....
Læs mere...



Hokkaido med svampe uge 45
04/11-2007 kl. 14:27
Hokkaido, Orange græskar med svampe og spidskommen.

Skræl et lille hokaido, det rækker langt.
Lav tern på ca 1½x1½ cm. Læg dem på en bradpande, hæld lidt olivenolie, salt og peber, samt knust spidskommen på. Bag i ovnen ca 20 minutter.

Når vi serverer Hokkaido, ...
Læs mere...



Safran kogte pærer med spinat, uge
26/10-2007 kl. 20:22
Safran kogte pærer med spinat stuvning.


Del pærerne i kvarte. Varm lidt olie en gryde, tilsæt safran, put pærerne ned i og tilsæt en lille smule grøntsags bouillon. Kog for svag varme til pærerne er møre og gule.

Damp spinat i en gryde, tilsæt lidt flødeost (el...
Læs mere...



Hvidkål med hindbær, uge 43
22/10-2007 kl. 22:45
1/4 fintsnittet hvidkål
2 dl. hindbær (sæsonens sidste, eller frosne)
1 dl. hindbærsaft fra søbogård
1/4 dl. hindbæreddike
1/2 dl. akaciehonning

Det hele blandes sammen, har godt af at trække en times tid....
Læs mere...



Rødbeder med peberrod uge 42
14/10-2007 kl. 10:32
Rødbeder med peberrod
1 kg. rødbeder
¼ dl. olie
salt
2 dl. creme fraiche
½ dl. friskrevet peberrod

Rødbederne skrælles og skæres i både
Vendes i olie og salt og lægges i et ovnfast fad
Bages v. 200 grader til de er møre (ca. 30 minutt...
Læs mere...



rødbeder med stjerneanis uge 41
06/10-2007 kl. 09:01
Rødbeder med stjerneanis og honning
1 kg. rødbeder
2 spsk. Olivenolie
3-5 stk. stjerneanis
½ dl. æbleeddike
1-2 spsk. honning
Salt

Rødbederne skrælles og skæres i staver
Olivenolie varmes op i en gryde og rødbedestaverne tilsættes
Læs mere...



Uge 40: Broccoli stamme
30/09-2007 kl. 17:51
Den del af Broccolien man normalt smider ud, skæres i skiver på ca. ½cm.
lægges på en bageplade, pensles med olie og drysses md salt, peber og timian.
Bages i ovnen ca. 20 minutter.
Hvis man blander dem med gulerodsskiver bliver det rigtig flot.
Vi spiser dem som vegetar...
Læs mere...



Ugens opskrift uge 39
23/09-2007 kl. 23:10
BOLSJEBEDE, med ingefær dressing.

Snit den rå Bolsje bede i tynde skiver.
Lav en marinade af olivenolie, lidt hvid balsamico samt revet ingefær.

Lad Bolsjebederne trække 1 lille times tid i marinaden, inden de serveres.

Vi synes de er fantastisk fl...
Læs mere...



uge 38 Brombærmarmelade
16/09-2007 kl. 20:31
Pluk brombær i et glas (af den størrelse hvor der kan være ca. 6 dl.i)
Skyl brombærrene, hæld dem i en gryde sammen med saften fra ½ citron.
Kog det hele i ca 5 minutter, under låg, rør af og til.
Tilsæt 2 dl. sukker. Hæld på glas sammen med en lille smule atamon.
Så er ...
Læs mere...



Uge 37 Squash Kage
09/09-2007 kl. 16:41
Ugens Opskrift uge 37 2007


Zucchini Courgette Squash kage kært barn har mange navne

Rigtig september kage

3 æg
2 dl. Olie
3 dl. Sukker
Disse 3 dele blandes, derefter tilsættes:
5 dl. Hvedemel og ligeså meget revet sq...
Læs mere...



Ellen Anna's hybenmarmelade
07/09-2007 kl. 09:52

Ugens opskrift - Uge 36 2007

Ellen Anna’s
Hyben marmelade.


1 kg.rensede hyben, i halve eller kvarte, 500 gr sukker - 1½ dl. eddike - 2½ dl. vand - 1 vaniljestang - 1 tsk atamon.

Sukker, eddike og vand koges til en lage.
...
Læs mere...