Sprog:

jordskok opskrifter fra uge 41
14/10-2011 kl. 14:45
Opskrifter til jordskok aften jerusalem artichokes

Ristede jordskokker med rødvin
2 spsk. rødvin, 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. tamari(soja), 2 fed knust hvidløg, et stænk tabasco, 2 spsk. grøntsags bouillon. 800 gr jordskok

Del jordskokkerne på langs, og put dem i marinaden.
Hæld det hele i et ovnfast fad og bag i ovnen ca. 40 minutter, overdækket. Fjern ”dækket” de sidste 5 minutter, så der dannes en let skorpe.
Serveres med hakket persille. Foto er fra denne ret


Jordskok med fennikel
250 gr jordskok, 2 skalotteløg, lidt smør, ½ liter grøntsags bouillon, 2 dl. piskefløde,
2 æggeblommer, 250 gr. fennikel, lidt basilikum, 100 gr. reven emmentaler.

Jordskokker og løg skæres i grove tern, som sauteres i smørret. Bouillonen tilsættes og det hele koger indtil det er mørt. Fløde tilsættes og det hele blendes sammen med æggeblommerne.

Fennikel skæres i skiver og steges hurtigt af på en pande.
Lægges derefter lagvis i et ildfast fad med jordskokcreme og basilikum. Osten drysses på toppen


Græske Jordskokker
1 kg jordskokker, 200 gr. løg og 200 gr champignon.
Jordskokkerne koges næsten møre, ca 10 minutter og skæres i skiver.
Løgene skæres i skiver og svitses, champignon tilsættes og skiver af jordskok.
Tilsæt frisk timian, en god skvæt olivenolie og kog let i ca 5 minutter. Ved servering kan der drysses feta og oliven på retten.


Jordskoksalat med granatæbler
½ kg. Jordskokker, 2 syrlige æbler, 1-2 granatæbler, 2 fintsnittede forårsløg, en håndfuld grofthakket bredbladet persille og evt. valnødder.
Dressing: ½ dl. olivenolie, saft fra ½ citron, 2 tsk. ahornsirup, salt og peber.
Jordskokker og æbler skæres i små tern eller tynde både. (læg dem i vand med citronsaft, så de ikke bliver brune) kernerne pilles ”nemt” ud af granatæblerne, ved at skære dem over på midten, og banke på skallen med en grydeske. Det hele blandes sammen med dressingen.

Jordskoksuppe
Hak et skalotte løg, findel skrællede jordskokker. Svits det hele i lidt rapsolie, tilsæt en lille bitte smule vand, og kog til det er mørt. Blend det hele. Suppe bliver federe (på flere måder !!), hvis der tilsættes fløde.

Topping til suppen
Hak lidt grønne bønner, 1-2 skalotte løg og 1-2 tomater, svits i olivenolie, smag til med salt og en lille smule piri.
Spises på suppen.




« Tilbage til listen...