Sprog:

Rødkål uge 43 2011
28/10-2011 kl. 17:27
Prinsesse salat
Lav en marinade af æbleeddike og sukker, den skal være sød.
Riv rødkål og læg det i marinaden et par timer.
Vrid kålen og rør den op i græsk yoghurt, alternativt flødeskum
Tilsæt evt. nødder, rosiner eller æbler i tern.

Rødkålsdolmere:
Bland kogt perlebyg med fint revet løg, hvidløg, gulerod, hakkede nødder, salt og peber, tilsæt lidt æg for at samle byggen.
Tag de største rødkålsblade og kog dem et par minutter, lav pakker af rødkål med perlebyggen indeni. Bages i ovnen ca 30 minutter ved 150 grader. Fadet skal tildækkes, for at kålen ikke bliver tør.

Carameliseret Rødkål ( Cavolo Rosso Caramellato) med Hokaido
1 rødkål, i store strimler, 1 dl. Hvidvinseddike, 4 spsk sukker, salt og peber.
Hæld 1 liter vand i en gryde sammen med edike og sukker, salt og peber, tilsæt kålen, kog i ca 30 minutter. Hældes derefter over i et ovnfast fad og bages færdigt i ovnen.
Serveres med hokaido til. Skær hokaido i store tern, krydr med spidskommen, bages i ovnen i ca. 30 minutter.

Lauritz’s stegte Rødkål
Skær rødkålen i lange strimler, skær æbler i både, løg i skiver. Vend det hele ud på en varm pande med olie, tilsæt hele nelliker, stjerne anis, laurbærblade, vend rundt indtil kålen er faldet let sammen. Serveres varm.

Japansk Rødkålssalat
300 gr fennikel, 300 gr rødkål skæres i meget tynde skiver, 1 skrællet citron eller lime skæres i tyndeskiver.
Dressing af 1 tsk wasabi, 2 spsk soja 1 spsk honning. Kan smages til med syltet ingefær.




« Tilbage til listen...