Sprog:

Porre opskrifter uge 44
04/11-2011 kl. 09:04
Frittata
Damp porre, gulerod, og rød peber, drys med lidt oregano
Lav en æggestand – dvs pisk æg og evt. lidt mælk sammen med et drys salt. Smør en høj form og læg porre, gulerod og peber lagvis i fadet. Til sidst hældes æggemassen henover grøntsagerne og det hele bages i ovnen ca ½ time (indtil æggemassen er stivnet og let gylden). Kan spises både kold og varm.

Porretærte m gedeost og basilikum
Tærtebunde.
1 kg hvedemel
1 kg ølandshvedemel
1 l vand
½ l. raps olie
En lille håndfuld salt
Ælt det hele til en god dej. Lav 10 lige store kugler af dejen.
Bank dem flade, frys dem ned.
Nemt at tage en ny dej op af frysen når man har nogle grøntsags rester der lige egner sig til en tærte.
Forbag bunden, ca 10 minutter. Herefter lægges gedeost, basilikum, blancherede porrer, salt og peber, der hældes æg over, så porrerne er dækket, bages ca ½ time.

Porre i sennep
Damp porrerne let. Lav en dressing af olie, sennep og honning og lidt estragon, som hældes over de dampede porrer. Serveres med græskar kerner på toppen

Grønsalat med porre.
Grøn salat, sorte bønner, tynde skiver af rå porre
Marinaden hældes over de sorte bønne i god tid, så de trækker smag
Marinade: hvidvinseddike, rørsukker, chili, ingefær, hvidløg, finthakkede rødløg, frugt, tomat, agurk.

Indisk porresovs
1 porre, 1 stor håndfuld spinat, 1 tsk stødt kommen, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk garam masala, 2 tsk cayenne peber, 300 gr hakkede flåede tomater. Olivenolie. 1½ dl. fløde
Sauter smalle porreskiver i olien, tilsæt krydderier, evt lidt vand, samt tomat og til sidst fløde. Kan drysse med friske koriander, når årstiden/pengepungen er til det.
kan spises til ris eller korn


Farseret porre
Lav en ganske almindelig frikadellefars, erstat 1/3 af kødet med grønkål.
Skær de dampede porrer i små stykker, pak hvert enkelt stykke ind i fars, og steg som frikadeller


Græskarsuppe med porre
Skær græskar i små tern, svits dem i olie, tilsæt vand og kog i ca. 15 minutter, smag til med salt.
Græskar suppen, kan varieres ved at tilsætte andre grøntsager (se skuffen i køleskabet)
Blend det hele, inden servering tilsættes, let sauterede porrestimler krydret med timian.
(og en lille klat cremefraiche )




« Tilbage til listen...