Sprog:

selleri opskrifter
11/11-2011 kl. 13:54
Selleri tortilla

1 selleri, 4 løg, 5 fed hvidløg, 1 bundt persille, 8 æg, lidt mælk, revet parmesan.

Selleri, løg, hvidløg rives. Vendes i en gryde med lidt olivenolie, indtil det ”falder sammen”, krydres med salt og peber.

Grøntsagerne blandes med pisket æg, 1 dl. mælk, hakket persille og revet parmesan.

Bages i et dybt tærtefad ved ca. 200 grader i knap ½ time.




Selleri frites med sennep vinaigresauce

Selleriene skæres i stave og friteres.

De serveres varme sammen med en dressing af:

2 spsk. vinaigre (rødvin eller sherry)
1 spsk. dijon sennep
3 spsk. frisk hakket kørvel
Dressingen skal være stærk.


Tante Marie Louises selleri råkost

Revet gulerod
Vilde sorte ris (kogte)
Blegselleri i små skiver
Rosiner
Valnødder

Dressing: raps olie og ravigotte sennep


Selleribøf m/champignonsauce

1 selleri, 500 g. champignon, ½ l. fløde, salt og peber
Skræl sellerien, halver og skær derefter i 1 cm tykke skiver, som koges/dampes let hvorefter de steges på pande.
Rens champignon og skær dem i tykke skiver. Svits dem i lidt smør eller olie i en gryde og tilsæt fløden. Smag til med salt. Sovsen hældes over selleribøfferne inden servering.

Sellerisuppe

½ selleri
1 løg
1 porre
Olie, hvidløg,
1 liter grøntsagsbouillon
2½ dl. Fløde

Grøntsagerne svitses i olien, sammen med hvidløg
Bouillonen hældes ved, og det hele simrer i ca. ½ time

Suppen blendes, hvorefter fløden tilsættes, retten smages til

Kan serveres med lidt hakkede svitsede grøntsager/mandler på toppen



Selleri i bedstemordressing
Lav en dressing af piskefløde, citronsaft, og lidt honning.
Riv selleri groft, bland den straks i marinaden.
Serveres med lidt grønt på toppen, persille passer godt til.




« Tilbage til listen...