Sprog:

Kålrabi uge 46
22/11-2011 kl. 11:50
Kålrabi opskrifter – ugens grøntsag

Kålrabisalat
350 g groftrevet kålrabi, 2 æbler skåret i tern, 4 mandariner delt i både, 50 g rosiner, 25 g hakkede mandler, 1½ dl yoghurt, lucernespirer og evt. lidt honning .
Kålrabi, æbler, mandariner, rosiner og mandler blandes sammen. Yoghurten røres i – kan evt. smages til med lidt honning. Drysses til sidst rigeligt med lucernespirer.


Kålrabigryde
¾ kg kålrabi skåret i fingertykke stave, olie, ½ kg snittede porrer, 1 tsk knust allehånde, 1 bouillonterning, 2 dl vand, 2½ dl creme fraice, 250 g champignon i skiver, 1 bdt persille.
Porrerne svitses i olie. Herefter tilsættes kålrabi sammen med vand, bouillon, og allehånde. Simrer for svag varme i ca 25 min. Cerme fraice tilsættes og det hele varmes igennem og smages til med
salt.
Champignonskiverne ristes i olie og fordeles henover retten inden servering og til sidst drysses med hakket persillle.

Bagte kålrabi med hummus
½ kg kålrabi, ½ kg rødbeder, ½ kg gulerødder, olivenolie og groft salt.
Kålrabi, rødbeder og gulerødder skæres i pommes frites stave og bages i ovnen. Inden servering dryppes olivenolie henover rodfrugterne og der drysses med salt.
Der kan sagtens bruges andre rodfrugter som f.eks. selleri, pastinak, persillerod.
Hummus
½ kg kikærter, ca 4 fed hvidløg, ½-1 dl olivenolie, citronsaft, ½ dl vand fra de kogte kikærter, salt, spidskommen og evt. tahin.
HUSK at kikærtern skal lægges i blød natten over, hvorefter de koges i nyt vand i ca 45 min. Blend kikærter sammen med lidt af kogevandet, olivenolie, hvidløg og citronsaft. Smag til med salt spidskommen og gerne lidt tahin.

Krydret kålrabisuppe
1 ¼ l grønsagsvand, 30 g smør, 500 g kålrabi – halveret og skåret i tynde skiver, 1 fintsnittet løg, 1 fintsnittet porre, 1 spsk karry, 1 tsk kommen, 3 dl fløde, 1 håndfuld korianderblade.
Bring grønsagsvandet i kog og lad det derefter simre. Smelt smørret i en gryde og tilsæt løg, porre og kålrabi. Lad det simre under låg i 5 min. Tilsæt karry og kommen og kog et minut mere. Tilsæt grønsagsvand og lad det hele simre under låg i ca 10 min. Blend suppen, rør fløden i, varm suppen igennem og smag til med salt og friskkværnet peber. Drys korianderblade på toppen inden servering.

Kålrabi stegt med sukker
Kålrabi skæres i stave, (pommes frittes størrelse, til føjet af os) og koges i et par minutter.
Smør og brun farin smeltes sammen på panden, kålrabien steges i smør og sukker, indtil den har den mørheds grad man ønsker. Vi bruger 50/50 sukker/smør.

Super nemt og dejligt, mon ikke også det er sundt, hvis man ikke bruger alt for meget smør og sukker 

« Tilbage til listen...