Sprog:

ærter
20/01-2012 kl. 10:34
Kikærtepure (humus)
Kikærter kogte
Kikærte vand
Olivenolie
Citronsaft
Tahin
Hvidløg
Spidskommen
Blendes til en passende masse

Ærtepure
Tag optøede ærter, kog dem et eller 2 minutter, giv dem en tur med stavbleneren og en lille bitte klat smør, er i øvrigt ikke er nødvendig.

Ovnbagte rodfrugter
Del rodfrugter i både, drys lidt tørrede krydderurter over, bag dem i oven til de er næsten møre. 

Sprængt nakkekam
Til en god portion saltlage bruges, 1 liter vand, 200 gr salt, 50 gr sukker, hvidløg, laurbær, løg, nelliker. Lad lagen blive iskold, inden kødet tilsættes og står natten over i lagen.
Kødet koges til et er mørt, hvis kogevandet smager meget salt, så skal der skiftes vand undervejs.

Grønærtesuppe ( frit efter Meyer)
1 kg ærter, 2 løg i tern, 2 fed hvidløg, 1 grøn chili, 1½ liter bouillon, korianderstængler.
Steg løg og chili i olie, tilsæt hvidløg og ærter, kog op i 5-7 minutter, tilsæt korianderstilkene, blend det hele. Serveres med rugbrødscroutoner og en klat græsk youghurt. Serveres lun

Kikærtesalat
Lav en dressing af vand, eddike og sukker, revet hvidløg, hakket chili, masser af finthakket rødløg, rød peber tilsæt kogte kikærter, kan serveres med et drys feta på toppen

Guleærter
Bring de udblødte ærter i kog, kog dem sammen med timian kviste, blend eller kør ærterne gennem en sigte. Tag en masse rodfrugter, selleri, pastinak, persillerod, gulerod, porre og kartofler. skær i små stykker, kog grøntsagerne til de er møre. Tilsættes de guleærter, sammen med noget af kogevandet og kogevandet fra kødet.

Tarteletter med stuvede ærter og gulerødder
Lav en opbagt stuvning med mælk, tilsæt gulerødder og ærter, serveres i varme tarteletter med persille på toppen.


Salat med wasabi ærter
Revet kål og fint skåret salat, dressing af honning, olie, soja, ingefær og citronsaft, lige inden servering kommes en håndfuld wasabi ærter i.



« Tilbage til listen...