Sprog:

Linser
04/02-2012 kl. 13:33
Linse rødbede suppe
4 personer
6 rødbeder, 2 løg, 2 gulerødder, 3-4 spsk smør, 1½ liter suppe, salt og peber.
Grøntsagerne svitses i smør, suppen tilsættes, 2 håndfulde grønne linser tilsættes, og det hele koger til det er mørt. Til sidst får det lige en tur med stavblenderen. Server cremefraiche til,

Dahl
Dahl med abrikoser.
Læg 2 dl. røde linser i blød
Skær 2 løg i tern
Snit 2-3 fed hvidløg
Hak ingefær så der bliver 2-3 spsk
Snit 1-2 røde chilier
Flåede tomater
Varm olie i en gryde og svits 1-2 tsk spidskommen. Tilsæt de øvrige hakkede ingredienser og rør til de er godt gennemstegt.
Tilsæt ca. ½ l vand og de røde linser. Når linserne har simret i ca. 20 minutter, tilsættes 1-2 håndfulde abrikoser og det simrer videre i yderligere 20 minutter.

Belugalinser med ratatouille
Auberginer, løg, squash, svitses i olie, masser af hvidløg, oregano og flåede tomater tilsættes, det hele koger i flere timer, jo længere jo bedre, lige før servering tilsættes lidt revet citronskal, serveres med belugalinser

Grønne linser med porre kålrabi sennep
kålrabi skæres i tynde stave, bages i ovnen til de er næsten møre.
Linserne svitses i olie der tilsættes vand, og koger til det er møre. Dressing laves af sennep og olie, serveres med store stykker dampet porre.

Du puy linser salat med gulerods(fisk) og frugt sød balsamico
Kog du puy linserne møre, lad dem køle af, skær frugt og grønsalat i tern og bland i salaten, og en masse gulerodsfisk”, lav en dressing af honning og balsamico, og evt. lidt hyldebærsirup.

kål drysset med linser og rygeost
hvid og rødkål snittes i tynde strimler, du puy linser blandes i kålen der serveres med en rørt rygeost.

½ bagte løg med linser og timian
Skær løgene over på midten, pensl med olie, drys med kogte du puy linser bages i ovnen til de er flotte og møre.


Fiskefrikadeller
1 kg hakket torsk( eller andet), 2 æg, 1 dl. mælk 1 fint hakket stort løg, 50 gr. hvedemel, 50 gr. kartoffelmel, 2 tsk bagepulver, salt og peber. Hvis man tilsætter lidt fint hakket gurkemeje og serverer med friske savoykålsblade, har man en helt anderledes sjov fiskefrikadelle.






« Tilbage til listen...