Sprog:

Bønner, uge 6 ugens grøntsag
08/02-2012 kl. 22:43
Bønnehumus
Kog brune bønner med laurbærblade, blend dem med spidskommen, citronsaft, hvidløg og tahin, sammen med lidt af kogevandet. Serveres til f.eks. bagte rodfrugter

Sorte bønner
Lav en salat af let dampet porre, skorzonnerødder, blegselleri, sorte bønner, vend det hele i en god portuion grøn pesto serveres med parmesan på toppen.

Hvide bønner
Kog soltørredetomaer med løg, hvidvin og olie, lad det køle af, bland hvide bønner i, rødløg samt pynt med lidt grønkål

Grønne bønner
Damp de grønne bønner, smuldr feta over bønnerne, lav en marinade med chili, oliven og krydderurter.

Kidney bønnesalat
Dressing: limesaft hvidløg, olivenolie. Kidneybønnerne serveres med marinaden, tynde skiver lime, tomat, friske koriander, små tomater og forårsløg, peberfrugt i tern

Brune bønner
Put lige dele brunebønner og løg i en gryde med lidt olie, tilsæt vand, giv det en tur med stavblenderen til det bliver smørbart. Smør det på daggamle brød rester, put revet ost på toppen og bag i ovnen. Serveres med en hotsalsa, af eddike, sukker, ingefær,hvidløg, chili, frugt stykker, hakket løg og hakket agurk.

Bønnepostej
2-3 forskellige slags koges og blendes. Lige så mange grøntsager, gerne flere forskellige slags rives og svitses, krydres. Æg og fløde blandes med bønepure og lægges lagvis med restbønne eller rissalat, bages i ovnen ved 180 grader i 45 minutter

Kidneybønner: chiliconcarne
Hakket oksekød brændes af på en varm pande, chili, tilsættes, flåede tomater og kidneybønner, samt andre revne grøntsager. Står og koger en times tid, serveres med ris

Suppe m/mungbønner
Forskellige slags grøntsager, svitses, der tilsættes vand og det hele simrer et par timer, mungbønner tilsættes og det hele koger til det er færdigt.

« Tilbage til listen...