Sprog:

korn uge 8
24/02-2012 kl. 11:48
Korn
havre Havresuppe med æble og kardemomme. Lav en klassisk havregrød, gør den lidt tyndere end normalt, tilsæt æblestykker og kardemomme. Spises som en let forret, som i gamle dage.
hvede Til denne tærte bruger vi faktisk en pizzadej, oven i købet med æg.
Dejen består af: 60 gr. gær, 6 dl. vand, 4 æg, 1 spsk. olie, 1 kg hvedemel og lidt salt. Ælt dejen godt, og lad den hæve ca. ½ time.
Fyld:
Blend 600 gr. Gede ”feta” med 3½ dl. Græsk yoghurt og 4 fed hvidløg, smør denne blanding på tærtebunden, og læg tynde skiver af kartofler øverst. Sprøjt lidt olie på toppen og drys med krydderurter (evt. frisk rosmarin). Bag tærten i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Perlebyg Perlebygsalat.
Bland de kogte korn med blegselleri og let kogte rødbeder i tern. Serveres blandet med lidt salat eller spinat.
Lav en dressing af olie, sennep og en lille smule eddike.
Rug fint revet hakket rå grønkål
kogte kolde rugkerner
granatæble"kerner"
marianade f rapsolie og ravigotte sennep
Quinoa Quinoa salat
Kog quinoaen efter anvisning på pakken.
Skær kartofler og selleri i tern (eller hvad man har i grøntsagsskuffen, som trænger til at blive brugt).
Vend kartoflerne i olie og salt i et ovnfast fad og bag dem ca. 10 min ved 200 grader.
Skær bøftomater i tern og vend dem i.
Tag det ud af ovnen og bland presset hvidløg, hakket grøn chili og citronskal i.
Bland det sammen med quinoaen.

Spelt Speltsalat:
(4 - 6 personer)
125 g. økologisk spelt koges ca. 25 – 30 min. I 5 dl. grøntsagsbouillon.
Grøntsager på ”slump”
Opskrift siger:
1 kg. Gulerødder i julienne
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. Olivenolie
60 g. pistacienødder (hakkede)
50 g. lyse rosiner
60 g. småtskåret springløg
½ tsk. Spidskommen (varmes a la Kille)
2 håndfulde friskhakket mynte
2 spsk. Friskpresset citronsaft
Salt + peber.
Vend gulerødderne i olie og hvidløg og bag dem på en plade på bagepapir i ovnen ved 225 gr. I ca. 15 min.
Skal stadig have bid.
Vend det hele sammen incl. rest bouillon (jeg plejer ikke at have noget tilbage).
Jeg bruger lidt mere olie/citronsaft + pynter m. mynte.

ris Kog ris sammen med lidt porretoppe.

Tag en god klat smør i en gryde, tilsæt spinat og porre i tyndeskiver samt en håndfuld citrontimian.
vend rundt til det er faldet let sammen. Put det hele ned i de overskårne peberfrugte, og bag til de er flot brune. Put evt ost på toppen.

byg Kogte bygkorn, blandes ned en rødløgskompot,revet rødkål, saltbagte mandler, hakket æble. Dressing af æbleedike, olie, og honning


« Tilbage til listen...