Sprog:

hvidkål
02/03-2012 kl. 08:08
hvidkålssuppe Svits den revne hvidkål i lidt olie. Tilsæt vand og lidt chili.
Tilsæt oksekødssuppe og vand, koges ca. 20 minutter.
En ren vegetarisk suppe på hvidkål, er temmelig kedelig.
Tilsæt lidt nudler, med stegte svampe og æbler, det sætter lidt kulør på.
Brunkål Put sukker i en gryde, tilsæt smør og kål i strimler, brun det hele af, og tilsæt vand, står og små koger indtil det skal spises. Hvis det ikke skal være vegetarisk kan man tilsætte et stykke kød. Der bruges ofte røget kød til klassiske brunkålsopskrifter
Coleslaw Dressing: majonæse, cremefraiche eddike og sukker. Tilsættes, revet hvidkål, revet rå løg og revet æble og gulerod
Stuvet hvidkål Skær kålen i store grove strimler, kog den let.
Lav en opbagning, med smør og mel, tilsæt kogevandet fra kålen og smag til med muskatnød og salt og peber. Vend kålen i lige inden servering, så det ikke bliver helt udkogt.
Hvidkål med feta Hvidkål med feta
Riv hvidkål
Marinade af citronsaft og olie
Feta smuldres i
Persille kan også tilsættes for syns og smags skyld
Hvidkål med ingefær Hvidkålen rives og lægges i saltvand i1 god times tid.
Skylles grundigt og lægges i en dressing af olie, eddike, honning, ingefær og kommen, tilsættes gulerodsfisk for at live lidt op på det hele.
Hvidkålslasagne med linser Skær kålbladene fra stokken og kog dem så de er føjelige/bøjelige.
Lav en god blanding af revne grøntsager fra skuffen, bland dem med kogte linser eller korn, hæld en god portion flåede tomater i,(for at det ikke bliver for tørt), smag til med karry.
Læg lagvis i et ildfast fad med kålen, bages i ovnen.
Hvidkålssalat med syltede rødløg Sylt rødløg i eddike og sukker, et let opkog med stjerneanis.
Riv hvidkålen, tilsæt løgene og saltede mandler. Lav en marinade af æbleeddike og sennep.

« Tilbage til listen...