Sprog:

rodfrugter uge 10
08/03-2012 kl. 13:39
Selleripate
3 gulerødder, ¼ hvidkål, 2 pastinakker, 1 selleri, 2 porrer i ringe, ½ tsk. allehånde, salt og peber. De revne grøntsager svitset. Afkøles blandes med 4 æg og ¼ l fløde. Bages i en franskbrødsform ca. 1 time ved 200 grader.


Skuffe suppe. Kålrabi, jordskokker, kartofler blandet med grøntsags bouillon og gurkemeje. Og en tur med stavblenderen.

Pastinak salat
5 stk. pastinakker,100 g hasselnødder,2 – 3 æbler .1 limefrugt1 appelsin, ½ vindruer
¼ l piskefløde eller sojafløde eller tykmælk
En lille smule salt

Riv skrællen på limefrugten fint, og pres saften derfra. Pres også saften fra en appelsin og pisk det sammen med fløden, så den begynder at blive tyk. Skræl pastinakken og riv den groft på råkostjernet. Skær æblerne i små tern og bland dem ned i pastinakken. Hæld straks dressingen over pastinakken/æbleblandingen og vend rundt. Hak nødderne fint og vend dem i til sidst.

Bagte gulerødder og ½ løg med timian og chili.
Del gulerødder i små stykker, del løg i halve eller kvarte. Hæld olie over det hele bag det i ovnen med frisk rosmarin og lidt chili. Serveres eventuelt på en bund af salat.

Kålrabi Salat med abrikos og mynte
Riv kålrabi, lav en marinade af olie mynte, salt og peber.
Bland med hakkede abrikoser, pynt med lidt stegte mandelsplitter.
Rødbeder og jordskokker med rug.
Skær rødbederne i både, bag dem i ovnen, så de stadig har lidt bid. Kog rugkerner til de er møre.
Bland en marinade af ravigotte sennep og olie, bland rødbeder, rug, tranebær og jordskokker i tern for at frisk lidt op.

Ræddike og gulerødder
Skær ræddiker og gulerødder i store stykker bag dem i ovnen med anis, hæld lidt olie over ved servering

Majroer med spinatstuvning.
Smelt smør i en gryde tilsæt lidt sukker og vend majroerne heri, de skal have ca. 7 minutter så er de færdige. Spinaten servers med majroerne på toppen


« Tilbage til listen...