Sprog:

ugens grøntsag kartofler
15/03-2012 kl. 21:34
Moussaka
Fordelingen mellem kød, kartofler og auberginer og tomat afhænger af økonomi og årstid.
Løgene skæres i terninger og svitses i margarinen. Når løgene er godt bløde tilsættes kødet og svitses med.
Auberginerne skæres i terninger og tilsættes sammen med grofthakkede tomater, salt og krydderier.
Småkoger under låg i 10 minutter og kommes i et ovnfast fad.
Yoghurt, æggeblommer/æg og ost røres sammen og hældes over. Stilles i ovnen i 30 minutter ved 175 grader C varmluft til æggemassen er stivnet og overfladen er gylden.


Tærte
Tærtebunde.
1 kg hvedemel
1 kg ølandshvedemel
1 l vand
½ l. raps olie
En lille håndfuld salt
Ælt det hele til en god dej. Lav 10 lige store kugler af dejen.
Bank dem flade, frys dem ned.
Nemt at tage en ny dej op af frysen når man har nogle grøntsags rester der lige egner sig til en tærte.
Forbag tærten ca 10 minutter, fordel mozarella i tynde skiver og kartofler ovenpå, hæld et tyndt lag æggemasse over, drys med rosmarin.

Mos
Kog kartofler og lidt andre rodfrugter, kålrabi og selleri, tilsæt mælk og smør, pisk det hele til mos, tilsæt salt og peber.


Grønkart.salat
Kog kartofler, lav en dressing af olie, masser af hakket persille. Reveet gulerod og rød peber i tern


Kartoffelrodklatter
Riv kartofler og andre rodfrugter groft, tør dem så de ikke er ”våde”
Bland de revede grøntsager med fint hakket løg, pisket æg, revet ost, salt, peber og paprika.
Steges i rigeligt olie på en pande.

Bagt +dressing
Bag de halve kartofler og lav en dressing, vi har lavet aioli.dvs. hvidløg, cremefraiche og majonæse og lidt olie


Kartoffelsuppe med brød croutoner
1 kg kartofler
2 porrer
15 gr smør
1 lt. grøntsagsfond eller hønsefond
2 dl vand
½ dl creme fraiche 18%
1 spsk citronsaft
¾ tsk salt
Peber
Grøntsager skæres i små tern, og svitses i smør. Fonden tilsættes, det hele får en tur med stavblenderen. Suppen røres op med cremefraiche og citronsaft, smages til med salt og peber. Serveres med brødcrouttoner.





« Tilbage til listen...