Sprog:

Rugbrød Danhostel Kalundborg
30/07-2012 kl. 17:44
Nu er det langt om længe lykkedes os, at finde em rugbrødsopskrift, hvor vi får et godt resultat, hver eneste gang. ovenikøbet med surdej.
Helenes svigerdatters rugbrød
Tidlig morgen
1, 8 liter lunkent vand blandes med surdej (ca. ½ liter).
Der tilsættes
250 gr. hørfrø
250 gr. solsikkekerner eller nødder, eller andre kerner
450 gr. knækkede rugkerner
2 spsk. groft salt
450 gr. groft rugmel
950 gr. hvedemel
2 spsk. malt
1 spsk. honning
Det hele røres sammen, og hældes i rugbrødsforme. Her er til 4 rugbrød.
Prik rugbrødene med en steggaffel. ( så luft kan dampe ud, modsat at det løfter skorpen, og der bliver et stort hulrum)
Husk at tage surdej fra. Ca. ½ liter

Sidst på dagen(ca. 10 timer efter)
Pensl. Brødene med vand og bag dem ca. 1 3/4 time ved 165 grader, uden luft og damp.
Lad dem ligge i formene i et par timer.
Det giver nogle fine små skiver.

« Tilbage til listen...