Sprog:

tomatopskrifter
31/08-2012 kl. 13:12
Tomater

Farserede tomater
Svits hakket løg og hakket blegselleri i olivenolie, tilsæt kogte kerner(byg rug, spelt), hakket persille, kørvel og basilikum. Udhul tomaterne, bland lidt af tomatsaften i kernerne.
Put 1 tsk. gedeost i bunden af tomaterne, derefter kornfyld, og til sidst gedeost, sæt låget på tomaten igen. Bages i ovnen ved ca 225 grader i 15 minutter. De bliver flotte af at blive dryppet med lidt olie inden de bliver bagt, + salt og peber

Kold tomatsuppe (gazpacho) bloddy mary
Hak 1 grøn og 1 rød peberfrugt, ½ agurk , 1 løg, 1 rød chili, 450 gr. tomater. Tilsæt 9dl. Tomatjuice, 2 spsk. rødvinseddike, 1 spsk. sukker, salt og peber.. giv det hele en tur med stavblenderen.
Serveres med ristet brød

Bruschetta
Hvidt brød gnides med hvidløg og dryppes med meget oliveolie. Ristes i ovnen. Serveres med frisk hakket rå løg og hakket tomat.

Tomatsalat med hindbæreddike
Skær tomater i skiver, løg i skiver, læg lagvis. Lav en marinade af salt,peber, hindbæreddike og rapsolie. Pynt evt. med basilikum.

Pastatomatsalat NZ
Blend, chili 1 stk. oliven, 125 gr. og kapers 4 spsk. 4 spsk. soltørrede tomater.
tilsæt den blendede masse, fint hakket tomat, basilikum og kørvel. Hældes over den kogte pasta og serveres med parmesan å toppen

Tartelet med sherrytomater
Lun tarteletterne
Bland cremefraiche med pesto og hakket salat/spinat.
Tag en stor pande, varm lidt olie, tilsæt hakket løg, tilsæt soltørret tomatpasta. Til sidst hældes sherrytomaterne på panden.
Lige inden servering fyldes tarteletterne, med cremefraichen nederst og tomaterne øverst, lidt hakket basilikum på toppen pynter.

Tabbouleh
Tag 1 mål bulgur og 2 mål kogende vand, og lad det stå i 1½ time. Hæld det ud på et klæde, og ladet tørre. Tilsæt derefter hakkede tomater, forårsløg, bredbladet persille, og hakket mynte, smag til med salt og peber.
Marinade af lemon saft og olivenolie.

Kødboller i tomatsovs
2 skiver hvedebrød 3 dl. Mælk, 400 gr hakket kød, 100 gr hakket grønkål og gulerod., 2 æg . kog kødbollerne i vand tilsat salt og laurbærblade.
Lav tomatsovs af dåse tomater, løg, chili, rosmarin hvidløg salt og peber. Sovsen bliver ikke dårligere af en sjat rødvin, skal stå og koge temmelig længe.


« Tilbage til listen...