Sprog:

krydderurter uge 36
07/09-2012 kl. 13:05
Masser af krydderurter

Persillesuppe med rugbrøds croutoner
Hak persillestængler, mange, svits dem i olie med løg og hvidløg, tilsæt hakkede rå kartofler og grøntsags bouillon. Kog til det er mørt. Tilsæt lidt fløde. Blancher persillebladene, tilsæt dem i suppen, og giv det hele en tur med stavblenderen.. rugbrødscroutoner, vendt i rygeost, smager super godt til.

Salat med basilikum
Dressing af:1 dl. Cremefraiche 1 dl. Majonæse Temmelig meget hvidløg 4 fed Frisk basilikum hakket Groft revet squasch Forårsløg i tynde strimler kogt pasta salt og peber
pynt evt. med gul peber i tern


Salviesalat muscovado rucola/ salat
Brun farin smeltes i balsamico eddike
Salvie hakkes meget fin og røres i den kolde marinade
Marinaden hældes over rucola og almindelig salat, bliver super lækker hvis noget af salaten udskiftes med bredbladet persille.

Grøn kartoffelmos gratin
8 store melede kartofler, 100 gr. smør, 2 skiver udblødt hvid brød, 3 æggeblommer, 3 stiftpiskede hvider, mange hakkede urter, salt og peber. Evt. parmesan.
Kartoflerne koges uden salt, moses med smør. Kartoffelmosen blandes med brød og æggeblommer, tilsæt de piskede hvider og urterne. Gratineres i ovnen ved 200 gr. I ca. 25 minutter.

Spinat ris koriander
En rest kogte ris eller 9dl. vand og 4½ dl. ris
Ca. 250 g. frosset spinat (eller endnu bedre: 500g. frisk spinat)
1 hakket løg
1 tsk. knust koriander, eller efter smag, og friske hvis man kan skaffe det
Salt, friskkværnet peber
God olie til stegning
Evt. ristede pinjekærner og/ eller lidt rejer som pynt, hvis det spises som en enkelt ret.

Gulerødder spansk kørvel
Gulerødder skæres i stykker af forskellige facon, bages i ovnen i ca. ½ time.
Marinaden laves af ravigotte sennep og hakket kørvel.

Kartofler med løvstikke
Kogte kartofler i tern, rødløg i tynde skiver, rød peber i tern, ristede solsikkekerner, olie eddikemarinade med masser af løvstikke.
Lige inden servering tilsættes brødcroutoner.


Arabiske kødboller med mynte
500 gr hakket kød, 1 løg, 150 gr tørt brød, 200 gr courgett, 2 æg, hakket mynte, 2 fed hvidløg, spidskommen, kanel, salt. Det hele blandes.
Steges i olie.


« Tilbage til listen...