Sprog:

Peber opskrifter uge 38
21/09-2012 kl. 09:16
Varm salat med Peber og kapers
Grøn og gul peber, i store strimler, bages i en pande i ca 15 minutter. Tilsæt groft rasp, kapers og gedeost, evt. lidt vand. Smages til med salt og peber og frisk oregano

Gul peber suppe
8 gule tomater, 3 gule pebere, 2 fed hvidløg 1 løg alt sammen i tern. Tilsæt gurkemeje og citronsaft. Når det hele er blevet varmet igennem, tilsættes kokosmælk, og suppen blendes.
Herefter tilsættes små stykker kogt aubergine.
Severes med friske koriander på toppen. Og et par skefulde steget aubergine strimler.

Ungarsk pebergryde
4 store kartofler, 1 spsk olie, 30 gr smør, 1 hakket løg, 1 rød og 1 grøn peberfrugt, ligeledes hakket, 400 gr flåede tomater, 2 tsk kommen, 2 tsk paprika, salt og peber. Det hele blandes og koger til kartoflerne er møre. Serveres med brødcroutoner på toppen

Risotto med fennikel og pink Peber korn
1 løg hakkes fint, og vendes i 4 minutter på panden i en del olie, tilsæt 3 fennikel i fine strimler, riv en smule muskatnød over, vendes rundt indtil fenniklen er mør. Tilsæt ca 300 gr risotto ris, og del hvidvin eller vand, tilsæt væske løbende indtil risene er møre. Til sidst tilsættes revet ost. Reten serveres med pink peber korn. ( håber vi kan få det i Kalundborg )

Fyldte peberfrugter
Blend grøntsagsrester med kogte grønne linser, krydder med spidskommen, salt og peber.
Fyld det i peberfrugter, og bag i ovnen i ca ½ timer. ( rigtig god genbrugsret)

Madagaskarpeberpostej
250 gr lever, 250 gr hakket kalv/flæsk, 250 gr kogte kartofler most, 1 løg, 1 fed hvidløg, 2 æg, 3 spsk flødesalt, 1 spsk madagaskarpeberkorn, salvie og timian, bacon til pynt.
Det hel blandes og pyntes med bacon, bages i ovnen ca 1 time.

Marokansk kartoffel/peber ret
Rå kartofler i store både, bages i oven, til de halv-færdige
Derefter tilsættes ½ eller ¼ løg, både rød løg og alm løg, samt store peberstrimler, det hele overhældes med en raps olie tilsat stjerne anis, hel kardemomme, spidskommen, lidt koriander frø og evt. nigella frø. Bager færdig og drysses med groft salt og peber før servering.

Paprika(peber) tabuleh
Kog bulgur, bland med peberfrugt ringe, hakket forårsløg, rosiner, revet savojkål. Lav en marinade af olie, eddike, citronsaft og revet ingefær, smag til med salt og peber.


« Tilbage til listen...