Sprog:

ugens grønsag rødder uge 40
05/10-2012 kl. 11:30
Rødbedesuppe
700 gr rødbeder, 300 gram anden rodfrugt, 1 løg, 3 fed hvidløg, saft af ½ citron. Hak det hele i grove tern, steg det i lidt olie, tilsæt vand, kog til det er mørt, giv det en tur med stavblenderen. Serveres med piskefløde rørt op med peberrod.
Selleriskiver med jordskokpure
Skær selleriene i skiver, steg dem i olie, temmelig længe, de skal være bløde, serveres med jordskokpure. ( kog jordskokker, tilsæt lidt olie og lidt vand, salt og peber, samt krydderurter stavblendes.
Pastiknak kartofffelmos
1 del kartofler, ½ del pastinak, vand hvidløg karry og smør.
Laves ligesom ganske almindelig kartoffelmos
Rodfrugter med marinerede bønner
Kog bønnerne, medens de endnu er varme marineres de i olie og balsamikoeddike.
Forskellige rodfrugter bages i ovnen, og vendes i bønnesalaten lige inden servering.
Stegte kålrabi
Kalrabi skæres i store stave, koges i ca 15 minutter, hvorefter de steges på panden sammen med lidt smør.
Farsbrød med rodfrugter
Lav en ganske almindelig frikadellefars, udskift halvdelen af kødet med revne dampede grøntsager.
Ingefær glaserede bolsjebeder
Skær boljsebederne i tynde skiver, vend dem hurtigt på panden med olie og ingefær, samt lidt sukker
Gulerodstærte med timian
Læg tærtedej i bunden af en tærte form. Se evt. opskriften på vores hjemmeside. Forbag bunden.
Riv gulerødder, steg dem let, tilsæt æg , mælk samt en håndfuld havregryn samt timian salt og peber.

« Tilbage til listen...