Sprog:

porre uge 41 2012
11/10-2012 kl. 09:41
Farseret porre
Lav en ganske almindelig frikadellefars, erstat 1/3 af kødet med grønkål.
Skær de dampede porrer i små stykker, fordel dem i farsen, bages i ovnen som forloren hare.
Kartoffel porre suppe
1 kg skrællede kartofler, ½ kg rensede porrer, olie, vand. Grøntsagerne svitses, vand tilsættes, salt og peber.
Koges til det er mørt, Blendes serveres med ristede porrestykker på toppen, rørt med cremefraiche
Beluga linser med sennepsmarinerede porre
Damp porrerne let. Lav en dressing af olie, sennep og honning og lidt estragon, som hældes over de dampede porrer. Serveres på en bund af beluga linser.
Porresalat fra Gjerrild10 pers.
20 små eller 10 store porre – dampede i 3 – 5 min og skyllet i koldt vand, klem vandet af og tør dem.
1 dl olivenolie, 1½ tsk kommenfrø tørristede.½ tsk tørret stødt chili eller 1 frisk udkernet og finthakket
Saft og fintrevet skal af 1 citron, 1 tsk honning.150 g smuldret gedeost,100 g oliven.3 spsk hakket bredbladet persille.
Vend de dampede porre i 2 spsk olivenolie og grill dem på en grillpande eller i ovnen. Læg porrene på et serveringsfad, hvis det er store porre skal de skæres i 5 – 6 cm lange stykker.
Ryst eller pisk en dressing af resten af olivenolien, ca 3/4 tsk. Stødt,( i morder eller kværn) kommen, 1 spsk. citronsaft , citronskal, chili, honning salt og peber. Smag til med citronsaft, salt, peber og chili.
Hæld dressingen over porrerne, drys med de hele kommenfrø og lad dem stå i et par timer. Inden serveringen drysses i striber med gedeost, persille og oliven.
Porrerisotto
1 løg hakkes fint, og vendes i 4 minutter på panden i en del olie, tilsæt porre i fine strimler, riv en smule muskatnød over, vendes rundt indtil porrerne er møre. Tilsæt ca 300 gr risotto ris, og del hvidvin eller vand, tilsæt væske løbende indtil risene er møre. Til sidst tilsættes revet ost. Retten serveres med pink peber korn
Porresalat med tranebær og æbler
Grøn salat, sorte bønner, tynde skiver af rå porre, æble, rød peber,
Marinaden hældes over de sorte bønner i god tid, så de trækker smag
Marinade: hvidvinseddike, rørsukker, hvidløg, finthakkede rødløg,
Porretærte
Tærtebunde.
Nemt at tage en ny dej op af frysen når man har nogle grøntsags rester der lige egner sig til en tærte.
Forbag bunden, ca 10 minutter. Her på lægges, porre stegt i olie og timian, salt og peber, der hældes æg over, så porrerne er dækket, bages ca ½ time.
Indisk porresovs
1 porre, 1 stor håndfuld spinat, 1 tsk. stødt kommen, 1 tsk. stødt koriander, 1 tsk. gurkemeje, 1 tsk. garam masala, 2 tsk. cayenne peber, 300 gr hakkede flåede tomater. Olivenolie. 1½ dl. Fløde.
Sauter smalle porreskiver i olien, tilsæt krydderier, evt. lidt vand, samt tomat og til sidst fløde., dampede blomkåls buketter og kogte kartoffeltern, tilsættes inden serveringen, for at give sovsen fylde



« Tilbage til listen...