Sprog:

svampe uge 43 2012
27/10-2012 kl. 20:11
svampe risotto
1 løg hakkes fint, og vendes i 4 minutter i gryden i en del olie, tilsæt en masse tørrede udblødte svampe, riv en smule muskatnød over, vendes rundt indtil det er godt blandet møre. Tilsæt ca 300 gr risotto ris, og del hvidvin eller vand, tilsæt væske løbende indtil risene er møre. Til sidst tilsættes revet ost, og nogle friske let stegte svampe.. Retten serveres med pink peber korn
selleri med svampe stuvning
1 selleri, 500 g. champignon, ½ l. fløde, salt og peber . halver selerien og skær derefter i 1 cm tykke skiver, der derefter skrælles. Og skyldes godt.koges/dampes let hvorefter de steges på pande. Lav derefter en svampe sovs.
champignon suppe
500 gr champignon i fine terne, 2 skatteløg også i små tern, 1 fed hvidløg, timian frisk, olie, 1 liter vand,1 dl. Sherry. Kogte kerner vendt med let svitset revet gulerod serveres til..
farsbrød med hele champignon
almindelig frikadelle fars, hvor 50% af kødet er erstattet af grøntsager, der er blendet. Herefter vendes hele svampe i farsen, der bages som farsbrød.
linser med svampe and syltet rødløg
kog linserne, hold dem lune.
Svits svampe på panden let, så de lige har afgivet den meste væde, servers med syltet rødløg, der skal være lavet dage før.
Syltet rødløg. Lige dele vand, eddike og sukker koges, rødløg skæres i både og læges i lagen.
tærte med svampe og kål
1 kg hvedemel,1 kg ølandshvedemel,1 l vand½ l. raps olie En lille håndfuld salt,
Ælt det hele til en god dej. Lav 10 lige store kugler af dejen.Bank dem flade, frys dem ned.
Nemt at tage en ny dej op af frysen når man har nogle grøntsags rester der lige egner sig til en tærte.
Forbag tærtebunden i ca 10 minutter.
Tærtefyld, savoykål, blandede svampe, timian, hytteost æg, muskatnat og lidt revet ost. Svits den meget finthakkede savoykål sammen med de delte svampe. Bland de øvrige dele og læg først grøntsagerne på bunden og derefter ægge-,hytteoste massen, riv ost på toppen.
pasta med svampe, hvidløg, mandler smør persille
svits champignon i smør, tilsæt masser af frisk hakket persille, hvidløg, citron skal og mandel splitter. Serveres varm.
Kog pastaen og hæld svampeblandingen over lige inden servering.
svampe gryde ret med estragon, serveres med ris.
, 3 spsk, olie, 1 goft hakket løg, 5 fed hvidløg, 20 gr. Hele svampe, 1,2 dl. Piskefløde, en kvist estragon, salt og peber.
Mariner, kogte pastinak ( eller tofu) tern i 2 dl. Rødvin, 2 spsk. tamari et par timer.
Svits ternene på en pande. Hæld den brugte marinade i sovsen og lad sovsen koge lidt ind, smag til. Tilsæt lige inden servering de stegte tern.

« Tilbage til listen...