Sprog:

linser bønner og ærter
02/11-2012 kl. 09:36
Salat med wasabi ærter
Revet kål og fint skåret salat, dressing af honning, olie, soja, ingefær og citronsaft, lige inden servering kommes en håndfuld wasabi ærter i.
Humus med bagte rodfrugter
Kog brune bønner med laurbærblade, blend dem med spidskommen, citronsaft, hvidløg og tahin, sammen med lidt af kogevandet. Serveres til f.eks. bagte gulerødder og andre rødder
Grønkål med kikærter
Dressing:Syltet agurke - lage , olie , honning, sennep.
Fyld:Fint hakket grønkål, kogte kikærter, røde æbler i fine både, hakket syltet agurker.
Trækker gerne en halv dag.
Kartofler med ærtepure
Tag optøede ærter, kog dem et eller 2 minutter, giv dem en tur med stavblenderen og en lille bitte klat smør, er i øvrigt ikke er nødvendig.
Dall og ris
Læg 2 dl. røde linser i blød, Skær 2 løg i tern, Snit 2-3 fed hvidløg, Hak ingefær så der bliver 2-3 spsk, Snit 1-2 røde chilier, Flåede tomater. Varm olie i en gryde og svits 1-2 tsk spidskommen. Tilsæt de øvrige hakkede ingredienser og rør til de er godt gennemstegt.
Tilsæt ca. ½ l vand og de røde linser. Når linserne har simret i ca. 20 minutter, tilsættes 1-2 håndfulde abrikoser og det simrer videre i yderligere 20 minutter
Grønne linser med bagte løg og syltet rødløg
Skær løgene over på midten, pensl med olie, bages i ovnen til de er flotte og møre.
Serveres med syltet rødløg og kogte linser. Med en senneps marinade.
Chili con carne
Hakket oksekød brændes af på en varm pande, chili, tilsættes, flåede tomater og kidneybønner, samt andre revne grøntsager. Står og koger en times tid, serveres med ris
Guleærtesuppe
Bring de udblødte ærter i kog, kog dem sammen med timian kviste, blend eller kør ærterne gennem en sigte. Tag en masse rodfrugter, selleri, pastinak, persillerod, gulerod, porre og kartofler. skær i små stykker, kog grøntsagerne til de er møre. Tilsættes de guleærter, sammen med noget af kogevandet. Serveres sammen med rugbrødhapser bagt med pesto


« Tilbage til listen...