Sprog:

kartofler uge 45
12/11-2012 kl. 10:18
Kartoffelsuppe m grønne linser.
Kartoflerne skrælles eller skrubbes grundigt og skæres i terninger Porrerne renses og skæres i ringe, tag godt af den grønne top med. Grøntsagerne svitses i smørret Fonden eller suppen kommes over grøntsager og kartofler. Vand tilsættes, og suppen snurrer i ca. 20 minutter. Mixes sammen over flere omgange i en foodprocessor eller blender. Blend evt. også noget brøndkarse eller kørvel med. Varmes op igen. Creme fraiche og fløde røres i, og der smages til med salt og peber. Serveres med grønne linser og hakket persille.

Kartoffel røsti
Riv kartofler groft, tør dem så de ikke er ”våde”
Bland de revede kartofler med fint hakket løg, pisket æg, revet ost, salt, peber og paprika.
Steges i rigeligt olie på en pande.

Mousaka
Hakket oksekød, kartofler, auberginer( vi plejer at forbage dem), hakket løg, og andre grøntsagsrester.
Krydderier, allehånde, rosmarin, salt og peber, hvidløg, flåede tomater. Becamelsovs.
Det hele lægges lagvis, med ostesovsen øverst, og bages længe i ovnen.

Marokko kartofler
Rå kartofler i store både, bages i oven, til de halv-færdige
Derefter tilsættes ½ eller ¼ løg, både rød løg og alm. Løg, samt rød peber i store strimler, det hele overhældes med en raps olie tilsat stjerne anis, hel kardemomme, spidskommen, lidt koriander frø
og evt. nigella frø. Bager færdig og drysses med groft salt før servering.

Indisk kartoffel ret med blomkål
1 porre, 1 stor håndfuld spinat, 1 tsk stødt kommen, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk garam masala, 2 tsk cayenne peber, 300 gr hakkede flåede tomater. Olivenolie. 1½ dl. fløde
Sauter smalle porreskiver i olien, tilsæt krydderier, evt lidt vand, samt tomat og til sidst fløde. Kan drysse med friske koriander, når årstiden/pengepungen er til det. Sovsen hældes over de dampede blomkål og de kogte kartofler.

Kold kartoffelsalat med rødbeder og kapers
300 gr. kogte kartofler, 150 gr. dampede grønne bønner, 300 gr. kogte rødbeder, 1 tomat, 2 hårdkogte æg i både
Blend:1 hårdkogt æg, 20 gr capers, lidt persille, 150 ml. olie, 3 syltede drueagurker 1 spsk. hvidvinseddike til en dressing der hældes over salaten.

Kartoffelæggekage rullet.
Æggekage: 125 g mel. 4 æg. 1/2 L mælk. 1/2 tsk salt. 2 finthakkede kogte kartofler og fint hakke løg.
Fyld:: peberfrugter. flødeost. Æggekage:
Det hele blandes i en bradepande m. bagepapir/olie..
Bages i ovnen ved 200 grader i 30 min.
Den bagte æggekage smøres med pikantosten og
Fyldet lægges på æggekagen som rulles sammen mens den er lun.

Salat med kartoffel chips
Lav en salat af forskellige grøntsager, og kogte bønner, stegte kikærter, samt frugt i stykker
Lav en marinade af limesaft, balsamico eddike og olivenolie.
Skær kartofler i tynde skiver, hæld godt med olie over dem, og bag de m i ovnen, servers på toppen af salaten

« Tilbage til listen...