Sprog:

græskar
16/11-2012 kl. 10:49
Koldmarineret fisk med græskarcreme
Koldmarineret hvid fisk, med græskarsovs.
1/2 kg græskar skæres i tern og dampes i ¼ liter hvidvin
Ca 1/2 liter bouillon tilsættes, og det hele koger i ½ time. Blendes herefter, koges videre efter at den er smagt til med timian og muskatnød.
Hvidfisken skæres i tern (husk at fisken skal have været frosset) i limesaft med salt, i ca ½ time.
Fisken serveres i et fladt fad, sovsen hældt over, og der drysses græskarkerner over.
Spinat/ græskar ”lasagne”
Varm lidt olie, tilsæt græskar i tern, og rør rundt, kog ca 15 minutter, smag til med salt og peber.
Varm spinat, kog lasagneplader, lav en creme af ricotta, fløde og revet parmesan samt muscatnød.
Læg spinat og ricotta creme lag på lag med lasagnepladerne, der er delt i portionsstørrelser, holdes varm i ovnen. Retten er nærmest portionslasagne.

Græskar og rød linse suppe
Hakket løg sauteres i lidt olie, lidt chili tilsættes, tilsæt græskar i tern og kartofler, kog i ca 15 minutter. Tilsæt lidt bouillon og røde linser, kog indtil linserne er møre, tilsæt tahin. Blend suppen.
Servers med brødcroutoner

Græskarkarry serveres med ris
Sauter hakket løg og hvidløg i olie, tilsæt, koriander, spidskommen g gurkemeje, samt en lille bitte smule vand, tilsæt græskar i ter, og sauter videre i ca 10 minutter, tilsæt hakket chili, reve ingefær og lidt brun farin når græskarene er møre, tilsættes 1/4 tomater (undskyld, det er ikke årstid til tomater i danmark), og kokosmælk, koger videre indtil tomaterne er bløde. Tilsidst tilsættes lidt kokosmel


Selleri med græskar mos
Steg selleri i skiver bag græskar i ovnen med spidskommen, blend de bagte græskar og servere mosen på de stegte selleri.

Farsbrød
Lav en ganske almindelig frikadellefars, erstat 1/4 af kødet med grønkål og ¼ med græskar tern, der er forbagt let i ovnen.
Græskar salat med rugkerner og rosin
Kogte rugkerner. marinade af fenikelfrø, korianderfrø, kanel og rosiner, olie og eddike.
Hak græskar i meget små tern, og bland dem i salaten. Kernerne skal være varme når marianaden hældes over, hak masser af frisk mynte ud over den færdige salaten.
Græskar tærte med sennepssalat
Lav en almindelig tærtedej. Forbag den lidt. Smør et lag tomatkoncentrat på, hav på forhånd bagt hokaido ternene, som hældes på tærtedejen, samme med udstenede oliven, og soltørrede tomater.
Serveres med salat vendt i en sennepsmarinade på toppen, samt revet ost.




« Tilbage til listen...