Sprog:

kål
22/11-2012 kl. 18:45
Brunkål
Riv hvidkålen groft, put den i en stor gryde med røget flæsk o g fersk flæsk, smelt sukker på en pande sammen med brun farin og tilsæt det til kålen, smag til med salt. Skal koge flere timer.
Rødkål - Rositas
Riv rødkål, gulerod og æble. Lav en marinade af olie eddike og sennep
Blomkåls gratin
Damp blomkål, 3 skefulde smør smeltes, tilsættes 2 skefulde hvedemel. Opbagningen tilsættes 3 dl. Mælk og 4-5 piskede æg, tilsæt de dampede blomkål. (ofte putter vi en rest revet ost, hytteost, cremefraiche, eller piskefløde i, det smager godt, med er ikke nødvendigt) Det hele tilsættes salt og peber og revet muskatnød. Bages i ovnen ca. ½ time ved 160 grader.
Spidskål med chili og peberfrugt og nødder
Riv spidskålen, fint, strimmel peberfrugterne og tynde skiver rødløg. Lav en marinade af eddike og sukker(koges og afkøles), revet hvidløg og hakket chili.
Rosenkål med hytteret
Steg de halve rosenkål, meget kort tid på en meget varm pande. Servers med hytteost og rødløg
Hvidkålslasagne
Damp kålbladene. Lave en tomatsovs med forskellige grøntsager fra køleskabet, krydr godt med oregano. Lægges lagvis med en bechamelsovs. og drys ost på toppen, bages i ovnen.
Savojkål i dild
1 savojkål delt i ¼ eller 1/6 afhængig af størrelsen (ligesom man ville dele et æble i både).1 stor gulerod i tynde stave 1 stor pastinak i tynde stave.1 rød peber i tern 1 håndfuld dild, olie, bouillon, salt og peber samt smør, tag 1 dl olie og varm op, tilsæt peberfrugten, tilsæt 3 dl. urte bouillon, kog op, og tilsæt 1 spsk. smør og en stor håndfuld hakket dild, samt æbleeddike. Kog savojkålen i ca. 3 minutter, kog derefter de finthakkede grøntsager ganske kort. Server kålen med dildsovsen og drys grøntsagerne over.
Hvidkålssuppe med karry
Riv kålen fint, svits den med løg i tern og revet æble og grøn karry, lad det koge med kokosmælk.
Giv det en tur med stavblenderen lige inden servering.



« Tilbage til listen...