Sprog:

løg opskrifter uge 48
30/11-2012 kl. 15:15
1.Fransk løgsuppe
Pil 300 gr. løg, og skær dem i fine ringe, steg løgene i smør til de er blanke. Drys 1 spsk. hvedemel over løgene og tilsæt 1 l. bouillon. Lad det koge i ca. 15 minutter, og smag til med salt og peber. Bag brødcroutoner med ost., og gratiner i ovnen ca. 1 minut indtil osten er gylden.

2.Løg i ostesovs
300 g små løg, opbagt hvid sovs med revet ost, rasp løgene pilles og koges ca. 20 min i kogende saltvand. Tag løgene op lad dem dryppe af. Smør et ildfast fad og kom løgene i. Hæld sovsen - som er blandet med rigelig ost - over løgene. Strø lidt rasp og nogle smørklatter over og bag løgene i ovnen i ca. 20 min ved ca. 150 gr.

3.Løg og bagte linser
Pil løgene, skær dem over på midten og bag dem i ovnen med timian på toppen Kog linser og rør dem op med en marinade når de er kogt. En sennepsmarinade er god.

4.Stifado af hakket oksekød
700 gr. Hakket oksekød strimler brunes af, 700 gr. halve løg tilsættes Det hele småkoger i 3 timer i en stor gryde Sammen med: En masse allehånde,1 par stænger kanel, Et par dåser hakkede tomater, Rødvinseddike En masse fed hvidløg, Og en stor håndfuld laurbærblade,- Husk salt og peber.

5.Syltede rødløg med kogt rug
Lage: 1/3 vand 1/3 sukker 1/3 eddike (almindelig billig) Enebær, laurbærblade, peberkorn. Koges. Tyndt snittet, ikke skiver, nærmest fine både i medens lagen er varm, skal endelig ikke koge med. Blandes med kogt rug og lidt salat/spinat/kål

6.løg tærte med timian
Lave en god tærtedej. Forbag den. Hak løgene i små stykker og put dem i en gryde med en lille smule olie. Tilsæt rød peber i tern og rosmarin. Hæld massen på tærtebunden sammen med lidt pisket æg, og rosmarin, lidt ost gør ingen skade.
7. coleslaw.
Riv hvidkål, løg, gulerod og æble. Lav en dressing af mayonaise, eddike og sukker.

8 Indisk løgsovs serveres med ris
1 stort løg, 1 stor håndfuld spinat, 1 tsk. stødt kommen, 1 tsk. stødt koriander, 1 tsk. gurkemeje, 1 tsk. garam masala, 2 tsk. cayenne peber, 300 gr. hakkede flåede tomater. Olivenolie. 1½ dl. Fløde.
Sauter de fine løg strimler i olien, tilsæt krydderier, evt. lidt vand, samt tomat og til sidst fløde., dampede peberstrimler, savojkål og par kogte kartofler i tern, tilsættes inden serveringen, for

« Tilbage til listen...