Sprog:

sne hvide grøntsager uge 4 2013
25/01-2013 kl. 20:44
Sellerisalat
Sellerien rives groft og blandes med en lage: 3 del eddike og 1 de l vand, 2 spsk. Sukker, 1 spsk. Knust dildfrø, ½ tsk. korianderfrø, friskkværnet peber, 1 lille chilipeber. – Lagen koges op og afkøler.
Porre-risotto
Porre skæres i stk. vis str. Ca. 5 cm og dampes lidt vand olie, salt, hvidpeber. Risottoris tilsættes og dobbelt så meget væde tilsættes - ½ vand ½ hvidvin – koges til væden er opsuget – inden servering tilsættes revet ost og rosa peber.
Fennikel med ostecreme
Fennikel skæres i både og dyppes med citronsaft og lidt salt. Flødeost, danablue, lidt smør og salt/peber røres sammen evt. tilsættes lidt vand - konsistens skal være lind – cremen fordeles over fennikel.
Kartoffel lasagne
Bagekartofler, løg, spinat, mælk, hvidløg, revet citronskal, revet parmesan, salt/peber, muskatnød, lasagneplader.
Kartofler skæres i skiver og dampes let med hakket løg. Spinat dampes let, krydderier og mælk, ost og citron blandes og ligges lagvis med kartoflerne og lasagnepladerne. Bagetid ca 50 min v. 200 C. Dækkes med folie som fjernes de sidste 10 min.
Blomkålssuppe
Løg og hvidløg svitses i en gryde og findelt blomkål m/ stokken tilsættes – ¼ af blomkålsbuketterne holdes tilbage og tilsættes til sidst når suppen er blendet – fløde og bouillon tilsættes og suppen koger ca. ½ time – blendes og smages til med salt, peber. Evt. citronsaft. Serveres med ristet rugbrød m/pesto.
Ovnbagte rodfrugter og aioli
Kartofler i både, persillerod og pastinakker i samme str. Stykker som kartoflerne. De vendes i salt og olie og steger til de er møre i ovnen.
Dertil aioli – hvidløgsdressing – Mayonaise, creme fraishe, revet hvidløg, salt/peber og citronsaft.
Farsfad m. hvidkål
Farsen røres som en frikadellefars og tilsættes timian og kogte grønne linser. Hvidkålen snittes fint og dampes let i saltvand. Fars og hvidkål ligges lagvis i et fad og bages i ovnen ca. 1 time v 175 C. evt. baconskiver over.
Løgtærte
Tærtebund: 3dl mel, 1dl olie, salt, 2-3 spsk. Vand. Løgskiver svitses i karry og blandes med 2æg, 2dl. mælk, salt/peber. Bages v 200 C i ca. 35 min.

« Tilbage til listen...