Sprog:

vintermørke grøntsager
01/02-2013 kl. 11:03
Rugsalat
Kogte brune rugkerner ( lægges i blød dagen før )snittet blegselleri, revne gulerødder, rosiner – ravigottesennep, hvidvinseddike, evt. sukker. Alle delene blandes med dressingen.
Hjerteforeningens farsbrød m/ sorte oliven
Farsen røres som en frikadellefars - halv okse og halv svinekød - og tilsættes hakket grønkål (købes på frost) op til ½ mængde af kødmængden og en håndfuld hakket grofthakket sorte oliven. Bages ca. 1 time v/ 180 C – kernetemperatur på 85 C.
Mørk svampesalat
Skær svampe i skiver og læg dem i en marinade af tamari, balsamico eddike, olivenolie og revet hvidløg.
Lige før servering vendes lidt grønsalat i, og retten pyntes med tynde stegte kartoffelskiver og evt lidt feta.
Stegte auberginer
Auberginer skæres i skiver og steges i rigeligt olie, krydres med allehånde de må gerne blive lidt sorte. Serveres med rygeost rørt med blendede brune bønner.
Brunkål
Smelt smør og sukker tilsæt kålen og lad den koge/stege med et stykke røget flæsk
Salat af sorte bønner
Marinande, olivenolie, hyldeblomstsirup, æbleeddike, hakket chili.
Fyld: sorte bønner, appelsin i skiver, rødløg, lidt agurk og evt. avocado
Spinattærte
1 kg hvedemel, 1 kg groft mel fra mejnerts mølle, 1 l vand, ½ l. raps olie, En lille håndfuld salt,
Ælt det hele til en god dej. Lav 10 lige store kugler af dejen, Bank dem flade, frys dem ned.
Nemt at tage en ny dej op af frysen når man har nogle grøntsags rester der lige egner sig til en tærte.
Dejen forbages, og derefter lægges spinat, og æggemasse på, krydres med muskatnød
Løgsuppe
I en stor gryde steges løgene brune smør og olie, lidt sukker tilsættes og hvidvin, samt bouillon og hakket chili.
Skal koge temmelig længe. Serveres med ostebrød med oliventapanade.



« Tilbage til listen...