Sprog:

grønne sager uge 8
21/02-2013 kl. 10:44
grønne bønner, æble
grønne bønner dampes. Marinade af hyldesirup og æbleedddike hældes over, pyntes med æbler i tern og lidt peber til at sætte kulør på.
Rosenkål stegt med hytteret
Rosenkålen halveres, stege på en meget varm pande i ganske få minutter. Serveres med rødløg og hytteost.
Broccolisalat
Dampede broccoli buketter, ristede solsikkekerner, masser af appelsinskiver. Marinade af olie, honning og sennep.
farsbrød med sovs af grønne peberkorn
Lav en ganske almindelig frikadellefars, erstat 1/3 af kødet med grønkål, tilsæt de grønne pberkorn

Ærter hvidkål wasabi
Revet hvidkål. Marinade af olie, citronsaft, soya og ingefær. Inden servering drysses med grønne ærter og wasabi ærter
Porretærte
Tærtebunde.
Nemt at tage en ny dej op af frysen når man har nogle grøntsags rester der lige egner sig til en tærte.
Forbag bunden, ca 10 minutter. Her på lægges, porre stegt i olie og timian, salt og peber, der hældes æg over, så porrerne er dækket, bages ca ½ time.
Spinatsuppe
Svits spinat og løg, tilsæt vand, og lad det koge længe. Blend og tilsæt salt og pebr, og en lille bitte smule fløde. Serveres med små kartoffelbåde.
Persille rucolasalat med muscovado dressing
Brun farin smeltes i balsamico eddike
Salvie hakkes meget fin og røres i den kolde marinade
Marinaden hældes over rucola og almindelig salat, bliver super lækker hvis noget af salaten udskiftes med bredbladet persille.

Grønne linser med syltede rødløg
Lage: 1/3 vand 1/3 sukker 1/3 eddike (almindelig billig) Enebær, laurbærblade, peberkorn. Koges. Tyndt snittet løg, ikke skiver, nærmest fine både puttes i medens lagen er varm, skal endelig ikke koge med.
Serveres ,med grønnekogte linser, Rørt op med en lille smule sennep



« Tilbage til listen...