Sprog:

ugens grøntsag Gule sager
01/03-2013 kl. 14:26
Gul-ærte-suppe
Gule ærter lægges i blød natten over og koges møre i rigeligt vand. Suppeurter, kartofeltern og perleløg koger møre. Ærterne og urterne blandes og tilsættes timian og salt.
Honningmelonsalat med hvidkål og græskarkerner.
Snittet hvidkål, honningmelon i kugler og drys af græskarkerner over.
Kålrabi stegt, på bund af savoykål
Kålrabi skæres i stave og steger på panden med sukker til de er let gyldne. Anrettes på fintsnittet savoykål.
Butternuts græskar bagt med spidskommen
Den gule græskar skæres med skræl i store mundrette stykker. Vendes med lidt olie og rigeligt spidskommen og bages i ovnen til de er møre ca. 20 min.
Gurkemeje risotto m/ porre og gul peber
Risottoris dampes i vand/hvidvin, salt , gurkemeje med porre stykkerne. Gul peber vendes i den varme risotto sammen med revet ost/parmasan.
Gul- lash af hakket kød
Kødet svitses med løg, gulerødder, kål, paprika, salt og peber. Flåede tomater tilsættes og retten koges færdig.
Løgtærter
Tærtebunden fordeles i formen. Løgskiver svitses i olie, salt. Fyldet Fordeles over bunden og frisk timian drysses over. Æg og mælk hældes over tærten. Bages ca. 40 min.
Råstegte gule- rodfrugter
Kartofler, gulerødder, pastinakker, selleri skæres i mundrette stykker… vendes i olie og gule sesamfrø, salt og karry. Bages 35 min i ovnen.


« Tilbage til listen...