Sprog:

lange grøntsager uge 10 2013
09/03-2013 kl. 13:44
Lange grøntsager uge 10

Gulerodssuppe
Gulerødder, kartofler og løg hakkes, svitses i oliven olie, tilsæt hvidvin og grøntsagsfond, tilsæt kokosmælk, kommen, rød chili. Blend det hele. Smag til med salt og peber. Serveres med ristet rugbrødsskiver med pesto.
Agurk tzatziki
Dræn yoghurt riv agurk og hvidløg, og lad det dryppe af. Krydr evt. med lidt oregano
risotto m/ porre
Risottoris dampes i vand/hvidvin, salt, gurkemeje med porre stykkerne. revet ost/parmesan. Vendes i den varme risotto.
Kinaradiser med kikæter og radisser og mynte
Rid kinaradiser groft, skær radisser, i tynde skiver, steg de kogte kikærter i lidt soya. Lav en marinade af ingefær, og limesaft med lidt sirup og revet hvidløg. Drys evt. med hakket mynte
Squash Pizza fra Jerslev
Dejen består af: 60 gr. gær, 6 dl. vand, 4 æg, 1 spsk. olie, 1 kg hvedemel og lidt salt. Ælt dejen godt, og lad den hæve ca. ½ time. Fyld: Blend 600 gr. Gede ”feta” med 3½ dl. Græsk yoghurt og 4 fed hvidløg, smør denne blanding på tærtebunden, og læg tynde skiver af courgetter øverst. Sprøjt lidt olie på toppen og drys med krydderurter (evt. frisk rosmarin). Bag tærten i ca. 20 minutter ved 180 grader
Grønne bønner med æbler og peber
Damp de grønne bønner. Lav en marinade af olie og æbleeddike, serveres med rød peber i tern og æble både
Auberginer a la Jerusalem
Skær auberginen i skiver på langs. Steg dem i olie og tilsæt lidt vand, så de bliver rigtig møre når de små koger.
Krydr med allehånde. Serveres med rygeost rørt op i humus.
Farsbrød med forårsløg
Farsen røres som en frikadellefars - halv okse og halv svinekød - og tilsættes hakket grønkål (købes på frost) op til ½ mængde af kødmængden og en håndfuld hakket forårsløg. Bages ca. 1 time v/ 180 C – kernetemperatur på 85 C.
Serveres med lange kartofler , bagt rå overhældt med rapsolie og krydderurter.



« Tilbage til listen...