Sprog:

knækbrød
20/09-2013 kl. 09:36
Hjemmebagt knækbrød

1 dl havregryn 5 dl havregryn
1 dl sesamfrø 5 dl sesamfrø
1 dl hørfrø 5 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner 5 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner 5 dl græskarkerner
3½ dl mel (gerne groft, ej hvidt hvede) 17½ dl hvedemel
1 tsk. bagepulver 5 tsk. bagepulver
1½ tsk. salt 7½ tsk. salt
2 dl vand 1 l vand
1 dl olie (rapsolie er helt ok) 5 dl olie

Rør alt det tørre sammen og tilsæt olie og vand. Rør det til en jævn dej der deles i 2. Rul hver portion ud mellem to stykker bagepapir til en firkant og del i 16 stykker pr. portion (pizzahjul er super til skære det ud i stykker) i alt 32 stykker.
Bages i ovnen i 10-15 minutter ved 200°C , hvis du laver 2 plader. Hvis du kun har til 1 plade, altså hvis de er lidt tykkere 15-20 minutter ved 200°C.
Det er en god idé at holde godt øje med knækbrødet da det lyn hurtigt bliver for mørkt.


« Tilbage til listen...