Sprog:

kartofler uge 41 2013
04/10-2013 kl. 16:32
Kartofler
Kartoffel souffle m/ champion.
500 g kogte mosede kartofler blandes med smør-svitsede champion og løg. 2 Æggeblommer og 1 dl fløde, salt, peber piskes sammen med kartoflerne. Æggehviderne piskes stive og vendes i sammen med de svitsede grøntsager. Fordeles i souffle- skåle og drysses med revet ost. Bages i ovnen ca. 30 minutter.
Kartoffeltærte
Tærtedej: 4 dl mel, 1,2 dl olie, ½ tsk. Salt, 1 æg.
Fyld: over den forbagte bund, lægges et lag friskost rørt op med hvidløg. Helt tynde kartoffelskiver lægges på bunden, der bager færdig, Bages ca. 35 min v/ 170 C.
Kartoffelsuppe
Porre, kartofler, pastinak, selleri findeles og koges møre i vand tilsat smør, timian (ikke salt endnu).
Det hele blendes når grøntsagerne er møre og tilsættes salt, og peber.
- der serveres brød croutons til.
Moussaka
Svits hk. Oksekød og løgtern tilsat allehånde og spidskommen, salt og peber. Kødet lægges lagvis med kartoffelskiver, og auberginer i skiver i et ildfast fad. Pisk ca. 3 æg og 1 dl. Cremefraiche sammen og fordel det mellem lagene … løft lidt i fyldet så det fordeler sig. Drys ost, rasp og smørklatter over til sidst. Bages ca. 40 min v/200C. (dækkes til hvis den bliver for mørk).
Kold kartoffelsalat m/æble
1 kg. kogte kolde kartofler i skiver, 2 dl æblemost, 2 sp. Citronsaft blandes. Blegselleri, porre og røde æbler i skiver blandes med kartoflerne. Dressing: 1½ dl cremefraiche, 2 dl surmælksprodukt, salt og peber .
Råstegte kartoffelklatter
500 g. Kartofler, 2 løg, 4 gulerødder, 1 æg salt, peber, 1 sp. Mel og olie til stegning. grøntsagerne rives og blandes med de øvrige ingredienser. Steges på en varm pande i store klatter.
Indiske kartofler
kogte kartofle. Den indiske sovs: olie varmes i en gryde og deri svitses de øvrige ingredienser 3 min. - 1 løg i skiver, 2 fed hvidløg, 2 sp. Revet ingefær, 1½ sp. Mild carry, 1 tsk. Sennepkorn, 2 sp. Citron eller limesaft, ca. 1 dl vand. Kartoflerne vendes i den indiske sovs og varmes godt igennem.
Kartoffeltortilla
Masser af olie på panden, masser af finthakket løg .Masser af fint hakket kartoffel( det er let lettere at få en god tortilla, hvis de er for kogt lidt)Det hele steges til det er næsten mørt, og overhældes med pisket æg.


« Tilbage til listen...