Sprog:

hvidkålsopskrifter 2013
11/10-2013 kl. 14:21
Hvidkål
Hvidkålssuppe
hvidkålstrimler, gulerod i skiver, en lille fintsnittet chili, løg i tern, hvidløg fintsnittet. Kål og gulerødder, løg svitses hurtigt i olie, vand tilsættes og hvidløg og chili, salt / hvidpeber tilsættes tilsidst. Koges til ingredienserne er møre. Brødcroutons serveres til.
Flødeostgratineret Kåldolmer med krydret fars
Hvidkål deles og stokkes skæres fra …. Dampes i letsaltet vand til bladene skiller sig fra hinanden.
En Krydret fars pakkes ind i bladene og pensles med flødeost rørt op med pesto… bages i ovnen til farsen er gennemstegt ( lys saft kommer ud når man prikker)
Tøse slaw
revet hvidkål, revet pastinak, skivet løg, røde æbler i skiver, rødbede. Dressing: cremefraiche, mayonaise, sukker, eddike salt.
Hvidkåls lasagne
revet hvidkål, forårsløgringe, gulerod, spinat dampes.
Becamelsovs med revet muskat, revet ost og lasagneplader.
Alle tingene lægges lagvis i et ildfast fad … ost på toppen… bages i ovnen ca. 40 min.
Vinter salat
revet hvidkål, tranebær, valnødder, bagte hokaido tern.Saft af appelsin sødes evt. med lidt ahornsirup hældes over salaten.
Revet hvidkål.
Marinade af olie, citronsaft og ingefær. Inden servering drysses med grønne wasabi ærter
Hvidkål med rysteribs

Rørsukker og frosne ribs puttes i en gryde, og får et let opkog, så sukkeret smelter, men ribsene stadig bevarer deres struktur. Afkøles, hældes over den revne kål, det ser flot ud med lidt grønkål blandet i kålen.
Indisk sovs
2 løg, 1 tsk stødt kommen, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk garam masala, 2 tsk cayenne peber, 300 gr hakkede flåede tomater. Olivenolie. 1½ dl. Fløde.Sauter løg i olien, tilsæt krydderier, evt lidt vand, samt tomat og til sidst fløde. Kan drysse med friske koriander, når årstiden/pengepungen er til det. Lige inden servering vendes groft snittet hvidkål/blomkål i sovsen, der serveres pyntet med kokosflager.




« Tilbage til listen...