Sprog:

løg og porre uge 43
23/10-2013 kl. 17:23
LØG OG PORRE
Rødløgskompot, Bertil’s på kogte rugkerner
Lage:1/3 vand 1/3 sukker 1/3 eddike( almindelig billig)
Enebær, laurbærblade, peberkorn.Koges.
Afkøles, serveres på en bund af kogte rugkerner
Marrokansk løg ogkartoffelret
Rå kartofler i store både, bages i oven, til de halv-færdige
Derefter tilsættes ½ eller ¼ løg, både rød løg og alm. Løg, samt rød peber i store strimler, det hele overhældes med en raps olie tilsat stjerne anis, hel kardemomme, spidskommen, lidt koriander frø
og evt. nigella frø. Bager færdig og drysses med groft salt før servering.
Stifado med hakket kød
Oksekød brunes af
Ligeså meget ½ løg tilsættes i kg
Det hele små koger i et par timer i en stor gryde,Sammen med en masse allehånde, 1 par stænger kanel,Et par dåser blended tomat,Rødvinseddike,En masse fed hvidløg,En stor håndfuld laurbærblade
Husk salt og peber. Retten skal ikke jævnes, men koge sammen
Porre fra Gjerrild
20 små eller 10 store porre – dampede i 3 – 5 min og skyllet i koldt vand, klem vandet af og tør dem.
1 dl olivenolie,1½ tsk kommenfrø tørristede.,½ tsk tørret stødt chili eller 1 frisk udkernet og finthakket
Saft og fintrevet skal af 1 citron, 1 tsk akaciehonning, 150 g feta ost smuldret,100 g oliven
3 spsk hakket bredbladet persille.
Vend de dampede porre i 2 spsk olivenolie og grill dem på en grillpande eller i ovnen. Læg porrene på et serveringsfad, hvis det er store porre skal de skæres i 5 – 6 cm lange stykker.
Ryst eller pisk en dressing af resten af olivenolien, ca 3/4 tsk stødt ( i morder eller kværn) kommen, 1 spsk citronsaft , citronskal, chili, honning salt og peber. Smag til med citronsaft, salt, peber og chili.
Hæld dressingen over porrerne, drys med de hele kommensfrø og lad dem stå i et par timer. Inden serveringen drysses i striber med feta, persille og oliven.
Porre med sennep og grønne linser
Damp porrerne let. Lav en dressing af olie, sennep og honning og lidt estragon, som hældes over de dampede porrer. Serveres på en bund af kogte grønne linser
Løgsuppe med ostebrød
Pil 300 gr. løg, og skær dem i fine ringe, steg løgene i smør til de er blanke.
Drys 1 spsk. hvedemel over løgene og tilsæt 1 l. hønsebouillon. Lad det koge i ca. 15 minutter, og smag til med salt og peber.
Rist brødskivern sammen med revet ost

Løgtærte med svampe
Tærtebund, forbages, smørres med et lag sennep, her på lægges løg i tern og svampe, der lige er forsvitset, en lille smule æggemasse hældes over.
Løg og porre risotto
Løg og porre hakkes fint, og vendes i 4 minutter i gryden i en del olie, , riv en smule muskatnød over, vendes rundt indtil det er godt blandet møre. Tilsæt ca 300 gr risotto ris, og del hvidvin eller vand, tilsæt væske løbende indtil risene er møre. Til sidst tilsættes revet ost, og nogle friske let dampede porrestykker. Retten serveres med pink peber korn




« Tilbage til listen...