Sprog:

græskar
31/10-2013 kl. 19:20
Græskar

græskarsalat
350 g groftrevet græskar, 2 æbler skåret i tern, 4 mandariner delt i både, 50 g rosiner, 25 g hakkede mandler, 1½ dl yoghurt, lucernespirer og evt. lidt honning .
Græskar, æbler, mandariner, rosiner og mandler blandes sammen. Yoghurten røres i – kan evt. smages til med lidt honning. Drysses til sidst rigeligt med lucernespirer.

Græskargryde
¾ kg græskar skåret i fingertykke stave, olie, ½ kg snittede porrer, 1 tsk knust allehånde, 1 bouillonterning, 2 dl vand, 2½ dl cremefraiche, 250 g champignon i skiver, 1 bdt persille.
Porrerne svitses i olie. Herefter tilsættes græskar sammen med vand, bouillon, og allehånde. Simrer for svag varme i ca 25 min. Cremefraiche tilsættes og det hele varmes igennem og smages til med
salt.
Champignonskiverne ristes i olie og fordeles henover retten inden servering og til sidst drysses med hakket persille.

Bagte græskar med hummus
½ kg græskar, ½ kg rødbeder, ½ kg gulerødder, olivenolie og groft salt.
Græskar, rødbeder og gulerødder skæres i pommes frites stave og bages i ovnen. Inden servering dryppes olivenolie henover rodfrugterne og der drysses med salt.
Der kan sagtens bruges andre rodfrugter som f.eks. selleri, pastinak, persillerod.
Hummus: ½ kg kikærter, ca 4 fed hvidløg, ½-1 dl olivenolie, citronsaft, ½ dl vand fra de kogte kikærter, salt, spidskommen og evt. tahin.
HUSK at kikærterne skal lægges i blød natten over, hvorefter de koges i nyt vand i ca 45 min. Blend kikærter sammen med lidt af kogevandet, olivenolie, hvidløg og citronsaft. Smag til med salt spidskommen og gerne lidt tahin.

Græskar bagt med spidskommen
Græskar skæres i stave, drysses med spidskommen, og bages i ovnen. I ca ½ time

Græskar suppe. Græskar bages i ovnen til de er helt møre, puttes i en gryde sammen med løg og lidt vand, koges op, blendes, smages til med citronsaft og evt. lidt garammasala og græsk yoghurt

Græskardeller
Lav en ganske almindelig frikadellefars, erstat 1/3 af kødet med revet græskar. Krydder godt, da græskar er lidt sødt.

Græskar dampet i karrysovs, servers med kogte ris
1 porre, 1 stor håndfuld spinat, 1 tsk stødt kommen, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk garam masala, 2 tsk cayenne peber, 300 gr hakkede flåede tomater. Olivenolie. 1½ dl. fløde
Sauter smalle porreskiver i olien, tilsæt krydderier, evt lidt vand, samt tomat og til sidst fløde. Kan drysse med friske koriander, når årstiden/pengepungen er til det. Sovsen hældes over de dampede græskar stykker


Spansk græskarsalat
En rigtig reste ret. græskar af alle afskygninger kan bruges.
Man laver en god stærk sovs og hælder over de varme ovnbagte græskar. ( eller kartofler )
Sovs: Hakkede løg, hakket rød peber, hakkede tomater (fra dåse), tomatpure, chili, laurbærblade, hvidløg, paprika, balsamico eddike og lidt honning samt hvidvin.




« Tilbage til listen...